Matthijs van Nieuwkerk heeft een nieuwe liefde (en die komt uit Feanwâlden)

Martha Riemsma, hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia. FOTO VINCENT JANNINK

Matthijs van Nieuwkerk, die sinds 1986 was getrouwd met Karin van Munster, heeft het liefdesgeluk alweer aan zijn zijde. De zestigjarige tv-presentator en voormalig gezicht van De Wereld Draait Door heeft een relatie met Martha Riemsma uit Feanwâlden.

Dat heeft het management van Van Nieuwkerk bevestigd. Riemsma is hoofdredacteur bij de regionale krant De Twentsche Courant Tubantia.

De in Feanwâlden geboren Riemsma is gescheiden en heeft twee zonen. Ook Van Nieuwkerk heeft met zijn ex twee kinderen: zoon Kees en dochter Jet. Die laatste, die onder meer bekend is van haar kookboeken, beviel afgelopen najaar van haar zoontje Frenkie.

Aan Van Munster gaf van Nieuwkerk in 1986 zijn jawoord, maar in 2007 gingen de twee kort uit elkaar. „Ik heb mijn ouders, kinderen en vrouw veel verdriet gedaan”, vertelde Van Nieuwkerk daarover in DWDD.

„Ze spraken me aan op losbandig gedrag. Op drank, mijn grootste vriend en vijand. Dat heb ik moeten dresseren, uiteraard, anders kun je niet leven, anders kun je niet een liefdevol en sociaal leven hebben in het gezin waar ik deel vanuit maak, en dat wilde ik graag.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Televisie