Kijktip van de week: The Morning Show

The Morning Show

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n juweel naar boven.
Lees meer over
Media

Serie: The Morning Show

Maker: Jay Carson

Met: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell

Te zien op: Apple TV+ (te kijken met een gratis proefabonnement van een week)

Na de enorme, wereldwijde stroom aan beschuldigingen van seksueel misbruik, wat samenkwam in de #MeToo beweging, was het wachten op de eerste series en films over het onderwerp. Met de films Bombshell (nu in de bioscoop) en de serie The Morning Show is de lat hoog gelegd.

In The Morning Show (geïnspireerd op het boek van journalist Brian Stelter) volgen we de cast en crew van de grootste ochtendnieuwsshow van de VS nadat bekend is geworden dat een van anchors (gespeeld door Steve Carell) jarenlang jonge vrouwen seksueel misbruikte. Zijn collega Alex (Jennifer Aniston) moet de show nu gaan doen zonder de man waar ze al vijftien naast werkte. Een vervanger wordt gevonden in de ambitieuze en ongeremde Bradley (Reese Witherspoon).

Er volgen scenes met ingrijpende monologen waarin Alex en Bradley vastbesloten lijken het patriarchaat eigenhandig omver te gooien, inkijkjes in de achterbakse televisiewereld waarin oude mannen de dienst uitmaken (terwijl ze keer op keer bewijzen die plek niet te verdienen) en we komen wat te weten over de mannen die zich schuldig hebben gemaakt aan het misbruik. En nee, dat werkt niet in hun voordeel.

Nieuws

menu