Het instituut Ivo Niehe

Niemand speelt Ivo Niehe beter dan Ivo Niehe zelf. FOTO ROY BEUSKER

Zit iedereen te netflixen? Welnee, er wordt nog volop ‘gewoon’ gekeken. Linda Zeggelaar wijst op programma’s die meer mensen zouden moeten zien.
Lees meer over
Media

Een instituut in televisieland is Ivo Niehe. Niet zo verwonderlijk dat hij na Mies Bouwman, Willem Duys en Linda de Mol tijdens het laatste Televizier Gala een Oeuvre-Ring kreeg. Op zijn eigen onderkoelde manier reageerde hij bij de overhandiging door Paul de Leeuw, maar later moest hij toegeven dat het toch wel een erg bijzondere onderscheiding was.

Peter van de Vorst heeft het geprobeerd bij RTL en Art Rooijakkers volgde hem daar op, maar niemand speelt Ivo Niehe beter dan Ivo Niehe zelf. Op een prettig nieuwsgierige manier binnenkijken in het huis van de geïnterviewde, deelt hij kiekjes uit het privé-fotoalbum en ontfutselt hij verhalen over bijzondere huisdieren en hobby’s die je niet eerder hoorde of zag.

Bekende mensen en wonderkinderen

Politici, artiesten, kunstenaars: het is de TV Show waar zij hun verhaal doen en vaak ook alleen daar. Bijzonder was dat dit jaar de twee belangrijkste gezichten van het CDA elk hun eigen programma hadden uitgekozen waar ze een inkijkje in hun privéleven gaven, samen met hun partner. Hugo de Jonge kreeg Rooijakkers over de vloer, Wopke Hoekstra ontving samen met zijn toekomstige echtgenote Niehe. De minister van Financiën heeft al drie keer zijn bruiloft moeten uitstellen, door het interview weten we waarom.

Naast de bekende mensen uit binnen- en buitenland is er nog een vaste waarde in de TV Show en dat zijn de wonderkinderen. Ze krijgen dezelfde behandeling als de volwassen gasten, met een begripvolle softe touch. Zoals eerder deze maand 8-jarig pianotalent Jayden Ordoñez.

De begintune, de presentatiedesk met de skyline van de metropool erachter, de toon waarop de onderwerpen worden geïntroduceerd: het is al jaren hetzelfde en het format mag nooit meer veranderen. Samen met het gezicht dat er sinds de jaren tachtig bij hoort, is de TV Show nationaal cultureel erfgoed.

Dinsdag, 21.30 uur, NPO 1

Nieuws

menu