Heel stiekem werd de finale van Het Perfecte Plaatje opgenomen op de Waddeneilanden: 'Het is mooie reclame'

De Brandaris op Terschelling. FOTO PIXABAY

De finale van tv-programma Het Perfecte Plaatje (RTL4) werd opgenomen op Vlieland, Terschelling en Ameland. Het leverde mooie beelden en reclame voor de Waddeneilanden op.
Lees meer over
Media
Ameland
Terschelling
Vlieland

In Het Perfecte Plaatje nemen tien bekende Nederlanders het tegen elkaar op in een fotowedstrijd, onder leiding van een strenge jury. Dit seizoen drongen cabaretier Stefano Keizers, vlogster Bibi Breijman en culinair publiciste Janny van der Heijden door tot de finale, die over twee uitzendingen werd uitgesmeerd. Van der Heijden moest de finale in de vorige uitzending in een tussentijdse eliminatie al verlaten.

De opnames waren in het laatste weekend van oktober. Op het moment dat eigenlijk de Berenloop op de planning stond, maar daar had het coronavirus een stokje voor gestoken. Michel Aaldering, directeur van VVV Terschelling, is bij veel van de opnames betrokken geweest en mocht veel regelen. ,,We moesten de opnames over drie eilanden verdelen en dat was best even puzzelen. Op een gegeven moment was er op Ameland geen hotelruimte beschikbaar en dan moet je toch even met elkaar schakelen.’‘

,,De eerste finale-uitzending was op Vlieland en daarna kwamen de deelnemers met de watertaxi naar Terschelling’‘, blikt Aaldering terug. ,,Hier maakten ze onder andere portretten van markante eilanders.’‘ Breijman koos voor Hille van Dieren, eigenaar van het Wrakkenmuseum. De shoot leverde haar een 7,5 op. Keizers kreeg ook een 7,5 voor zijn portret Van Dierens zus Nienke, die speelgoedtorens in haar huis heeft staan. Ze wilde graag poseren voor Keizers, maar waarschuwde hem dat ze ,,zo scheel als een krab was’’.

Reclame

In de week voor de opnames zijn er veel zogeheten beautyshots gemaakt op het eiland. Aaldering nam de cameraploeg mee over het strand, langs de duinen en af en toe werd er natuurlijk een drone de lucht in gezoemd. ,,Het was super leuk om mee te maken. Het is mooie reclame voor de Waddeneilanden. Je wilt het natuurlijk zo mooi mogelijk in beeld brengen.’‘

Hoewel de Berenloop niet doorging, was het alsnog druk op Terschelling. Het zorgde er dan ook voor dat de tv-crew, de deelnemers en presentator Tijl Beckand zich stiekem over het eiland moesten bewegen. ,,Dat was een uitdaging, want zij mogen natuurlijk niet worden gezien. We hadden door corona misschien een beetje mazzel dat grote groepen mensen niet konden komen. De opnames op Terschelling waren op zondag en maandag en op maandag gaan veel mensen al weer van het eiland af.’‘

Ameland

Op Ameland moesten de fotografen nog twee shoots doen. De eerste betrof een landschapsfoto met een model dat van bodypaint was voorzien en opging in de omgeving. Keizers worstelde met zijn ‘schaap’ (8) en Breijman was blij met haar ‘lieve tak’ (9,5).

De laatste shoot betrof een drieluik op het wad. Bij een bezoek aan een eiland konden zeehonden natuurlijk niet ontbreken. Dat bezorgde de finalisten hoofdbrekens, want de wiebelende boot zorgde ervoor dat het maken van foto’s lastig was.

Keizers toog daarna naar natuurgebied het Oerd en Breijman naar het Groene Strand bij Ballum. Tot slot gingen ze wadlopen, maar een storm bezorgde vooral Keizers problemen. ,,In een seconde veranderde het in een apocalypse’’, zei hij met gevoel voor drama. Hij won de laatste shoot wel met een 9. Breijman kreeg een 8,5.

Breijman gaf haar opgebouwde voorsprong desondanks niet meer uit handen en werd de vijfde winnaar van Het Perfecte Plaatje. Eerdere edities werden gewonnen door Humberto Tan, Estelle Cruijff, Patty Brard en Jamie Westland.

Nieuws

menu