Gamereview | Superhelden meppen er op los

Ergens op zolder staan twee dozen gevuld met stripboeken. Ze stammen uit mijn jeugd, toen ik gek was op strips als Guust Flater, FC Knudde, Asterix & Obelix en Lucky Luke.

Marvel’s Avengers.

Marvel’s Avengers.

De kinderen zijn maar weinig geïnteresseerd in dit goud. Af en toe een Donald Duck volstaat. Al is onze zoon ook wel geïnteresseerd in superhelden, het genre dat ik vroeger juist links liet liggen.

Hij was dan ook enthousiast toen we de code voor Marvel’s Avengers invoerden. Hij wilde graag met Captain America, Thor, Hulk, Ironman en Black Widdow aan de slag. Mij boeide het wat minder, ik kende ze niet eens allemaal. Maar de interesse was wel gewekt, omdat er ook een campagne in de game zit die je alleen kunt spelen.

Ik ben nog van de gamegeneratie die een goede single-player wel kan waarderen. Zoonlief is meer van online met zijn allen. Dat komt goed uit want Marvel’s Avengers bezit beide ingrediënten. Een mooi moment voor vader-zoontijd derhalve.

En ja, de campagne kan ik zeker waarderen. Meteen in de proloog gaat het al los. Je begint op de feestelijke Avengers Dag. Met de hoofdpersoon Kamala verzamel je comics, niets aan de hand. Totdat de stad opgeschrikt wordt door dikke explosies. Een terroristische aanslag. De superhelden gaan meteen de strijd aan met vijanden en robots.

 

Na al het geweld van de proloog gaat de game verder in een iets lagere versnelling, al wordt tempo nooit uit het oog verloren. Het rammen op de knoppen verdwijnt nooit meer.

Met het meisje Kamala, dat tijdens de Avengers dag bij toeval geïnfecteerd wordt en superkrachten ontwikkelt, leg je een samenzwering bloot en ga je op avontuur om de Avengers weer samen te brengen en hun oude glorie te herstellen.

Na de campagne is het tijd voor de multiplayer, die daar op voortborduurt. Daar kom de jonge gamer weer in beeld. Hij is echt degene die houdt van looten, schieten en skins verzamelen. Over dat laatste onderdeel was hij niet echt te spreken, omdat ze niet zichtbaar zijn.

En ook merkte hij toch wel wat onvolkomenheden op die een soepele multiplayer-game in de weg zitten. Er is al lang en breed beterschap beloofd en er zal genoeg content verschijnen voor de game. Het stemt ons gezamenlijk positief. Vooral de campagne bezorgde ons veel plezier. Het kan de komende tijd alleen nog maar beter en leuker worden.

Marvel’s Avengers, gespeeld op Xbox One, ook voor PS 4 en PC. Ontwikkelaar Crystal Dynamics, uitgever Square Enix. Leeftijd 16+.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Gaming
Play