Gamereview | Potje tennissen op de bank

We zijn weer veroordeeld tot meer thuiswerken en dan kan een potje tennissen op de spelcomputer best wat ontspanning brengen. Tennis World Tour 2 doet een aardige poging, maar schiet toch tekort om de aandacht lang vast te houden.

Beeld uit Tennis World Tour 2.

Beeld uit Tennis World Tour 2.

Bij tennis op de spelcomputer denk ik vooral aan de Wii, waar Wii Sports een hilarische tennisgame had met Mario. Overal stonden mensen in de huiskamer geconcentreerd te zwaaien met hun controllers, om op televisie een balletje in de hoek te slaan. Maar dat was in 2006.

Tennis World Tour 2 is veel serieuzer, met een flink aantal topspelers onder wie Roger Federer, Rafael Nadal, Stanislas Wrawrinka en Grigor Dimitrov, maar ook de Nederlandse Kiki Bertens. Novak Djokovic en de zusjes Williams ontbreken dan weer, maar de line-up volstaat prima.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het spel te spelen, maar het is hoe dan ook raadzaam je eerst in de techniek van een goede service of return te verdiepen en om te snappen hoe je een bal lekker wat topspin meegeeft.

Die trainingsmodus werkt goed, maar ziet er niet heel erg leuk uit. En dit spel speel je dus gewoon zittend op de bank, met de controller in je hand.

Eenmaal op de baan is de vormgeving beter, al zijn de gezichten van de tennissers echt niet ontworpen om de maximale rekenkracht van de processor in je Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch of PC te gebruiken. Je kunt los je partijtjes spelen, offline en online, en er is ook de mogelijkheid om te dubbelen.

Maar de meeste tijd gaat toch zitten in het opbouwen van een carrière als proftennisser. Daarbij trek je van toernooi naar toernooi om wedstrijden te spelen en je ranking te verbeteren. Spelen op een baan op Roland Garros is natuurlijk leuk om te doen, en tijdens de wedstrijden zien de animaties er wel heel goed uit.

Eigenlijk zie je daar hoe het spel er helemaal uit had kunnen zien, maar daarvoor heeft de ontwikkelaar helaas geen tijd of budget gekregen. Tennis World Tour 2 mikt op een publiek dat niet de hoofdprijs van 70 euro voor een spel wil neertellen, maar er wel zo rond de 40, 45 euro voor over heeft. Dat zal ten koste zijn gegaan van de tijd en geld die in het maken van het spel zijn geïnvesteerd.

Het spel hinkt zo op twee gedachten, en dat is jammer. Er is niet het onderste uit de kan gehaald, terwijl deze tennisgame best potentie heeft om een hele goede sportgame te zijn. Een mooie vondst is bijvoorbeeld het kaartsysteem, dat je de mogelijkheid geeft jouw speler bij één onderdeel opeens veel beter te laten zijn.

Dat lijkt dan weer een beetje op de power smash die je vroeger op de Wii kon doen: hilarisch, maar niet realistisch natuurlijk. Wat mij betreft had Tennis World Tour 2 best meer die kant op mogen gaan. Nu is het overwegend een serieuze simulatiegame - en daarvoor is-ie net niet goed genoeg.

Tennis World Tour 2 , voor Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch en PC. Ontwikkelaar Big Ant Studio, uitgever Nacon. Leeftijd 3+

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Gaming
Play