Gamereview | Digitaal stedentripje met Watch Dogs Legion

Ook zo’n zin om weer eens naar het buitenland te gaan? Een zonvakantie, lekker de sneeuw in of een stedentrip? Door die verrekte corona zit het er voorlopig nog niet in. Toch waande ik mij de voorbije weken regelmatig in Londen.

Een scène uit Watch Dogs Legion.

Een scène uit Watch Dogs Legion.

Een prachtig nagemaakt Londen welteverstaan. Na San Francisco en Chicago heeft Ubisoft de stad Londen tot leven gewekt in Watch Dogs Legion , het derde en beste deel uit de serie rond het hackerscollectief DedSec.

Deze keer worden de hackers verdacht van een serie terroristische aanslagen in het Londen van de toekomst. Ze hebben niets te maken met de zogenoemde Zero-Day, maar bewijs dat maar eens.

Het collectief trekt ten strijde tegen de heersende politiemacht Albion, die de stad aanstuurt. Tegelijkertijd moet je ook op zoek naar degenen die Londen daadwerkelijk in chaos hebben gestort. Overal grijpen criminelen de wanorde in stad aan.

Je staat er niet alleen voor. In de stad lopen heel veel mensen rond, die je stuk voor stuk kunt rekruteren voor je legioen. Iedereen heeft zijn eigen vaardigheden. De een heeft een snelle auto, de ander een drone waarop je kunt rondvliegen en een derde is specialist in hacken.

Die missies zijn wel wat repeterend. Infiltreren, een puzzel oplossen en klaar

Door middel van je telefoon kun je iedereen uitlezen en kom je erachter wat diegene kan. Is het iemand die je in je legioen wilt hebben, dan onderneem je actie. Een advocaat, een voetbalsupporter of een dronkenlap, iedereen is een potentiële verzetsstrijder.

Soms voegt iemand zich heel snel bij je groep, omdat hij of zij bijvoorbeeld sympathie voor DedSec heeft of tegen de machthebbers is. Anderen moeten echt worden overtuigd. Dat doe je door een paar kleine missies te spelen.

Die missies zijn wel wat repeterend. Infiltreren, een puzzel oplossen en klaar. Gelukkig vergoedt de snelheid van de game veel. En er zijn natuurlijk de gadgets die voor enorm veel plezier zorgen. Vooral de robotspin, waarmee je op de moeilijkste plekken kunt komen, is een genot om mee te spelen.

Een nadeel is dat je niet echt een band krijgt met je karakter, omdat je eigenlijk iedereen bent. Dan loopt je als straatartiest mensen te hypnotiseren, dan schakel als bejaarde dame een vijand uit met een taser en kort daarop ram je als bouwvakker erop los met je gereedschap. Alles voor het hogere doel natuurlijk.

En heb je geen zin om even geen missies uit te voeren, dan kun je altijd nog gewoon Londen ontdekken. Wat heeft Ubisoft de stad toch mooi nagemaakt. Watch Dogs is een prachtig digitaal stedentripje.

Watch Dogs Legion gespeeld op Xbox One. Ook verkrijgbaar op pc, PS4, PS5 (vanaf 19 november) en Xbox Series X. Ontwikkelaar en uitgever Ubisoft. Leeftijd 18+.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Gaming
Play