Doutzen in tranen: 'Ik worstel met balans tussen werk en kinderen'

Doutzen Kroes.

Doutzen Kroes (35) worstelt soms met de balans tussen haar werk en haar gezin. In een nieuwe vlog is te zien dat ze op een werktrip naar Mexico in tranen uitbarst omdat ze haar kinderen zo mist.

Het topmodel uit Eastermar was juist een dag eerder naar de exotische bestemming gereisd voor wat zon en tijd voor zichzelf, maar na vijf dagen kreeg ze last van heimwee. ,,Ik voel me haast schuldig als ik tijd voor mezelf neem, terwijl ik ook zo dankbaar ben dat het kan. Dat ik gezegend ben dat Sunnery (haar man, red.) thuis is met de kinderen en ik het niet alleen hoef te doen.”


,,Ik ben blij dat ik weer naar huis ga, want ik mis mijn kinderen enorm”, vertelt ze in de video, terwijl ze make-up van een fotoshoot van haar gezicht af haalt. Ineens komen de tranen. ,,Ik zou niet moeten klagen, want ik geniet hier van de zon en heb de kans om voor een geweldige cliënt te werken. Maar soms is het zo moeilijk om de balans te vinden tussen mijzelf en mijn familie. Ik snak naar het knuffelen met mijn kinderen, ontbijtjes maken en al die gewone moederdingen.”

Extra verdrietig door Facetime

Facetime líjkt wel een uitkomst, maar dat is het niet, constateert het model. Soms mist ze daardoor haar kinderen juist extra; omdat ze ze wel ziet, maar niet kan vastpakken. ,,Dat is zo pijnlijk.” Haar oudste, zoon Phyllon (9), zegt dat hij alleen maar verdrietiger wordt van videobellen. ,,Eigenlijk zie ik ze het liefst niet op een schermpje, maar als ik dat zeg, voel ik me ook meteen weer schuldig.”

,,Ik weet ook dat als ik weggeweest ben, ik daarna een betere moeder kan zijn dan normaal. Omdat ik ze zo heb gemist en zulke mooie verhalen met ze kan delen. Maar nogmaals, ik wil niet klagen, ik ben in een bevoorrechte positie. Ik kan alleen niet wachten om ze weer te zien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Media
Video