Dichter, schrijver en aankomend LC-columnist Joost Oomen die opgroeide in Friesland zit in de finaleweek van De Slimste Mens

Joost Oomen bij de De Slimste Mens.

Joost Oomen gooit hoge ogen in de kennisquiz De Slimste Mens bij de NPO. Niet alleen met zijn vele goede antwoorden, maar ook door zijn opvallende verschijning is hij uitgegroeid tot de publiekslieveling van dit seizoen. Hij draagt gedichten voor en spreekt heel luid en erg duidelijk.
Lees meer over
Media

Oomen groeide op in Ysbrechtum en ging naar het Bogerman College in Sneek. Hij studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij stadsdichter werd.

In het programma vertelde Oomen dat hij vroeger verliefd was op een koe, dat hij tijdens het Boekenbal de hele avond met zijn gulp open liep en dan was er nog de voordracht van zijn gedicht ‘Ik ben een heel klein kurkje’. Ook komt veelvuldig terug dat hij de achterneef is van Journaal-presentator Astrid Kersseboom, die eerder winnaar was van het programma.

De dichter en romanschrijver wordt vergeleken met cabaretier Stefano Keizers die ook deelnam aan de quiz en daarmee grotere bekendheid verwierf. Samen waren ze vorige week te gast in de talkshow van Humberto Tan en spraken ze bewondering voor elkaar uit.

In de finaleweek, waarin de beste deelnemers van het seizoen terugkeren, gaat Oomen het opnemen tegen cabaretier Najib Amhali, VVD-Kamerlid Zohair El Yassini, Volkskrant-columnist Loes Reijmer en PowNed-presentator Bram Douwes. De beste kandidaat van het seizoen, cabaretier Lisa Loeb, komt vrijdagavond terug in de grote finale. Donderdag maakt Oomen weer zijn opwachting. De winnaar volgt Snollebollekes-zanger Rob Kemps op als Slimste Mens.

Oomen gaat vanaf 4 september een column voor de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden schrijven.

Nieuws

menu