De gezellige ongein van The Masked Singer

BN'ers zitten verstopt in kostuums en treden op in The Masked Singer. FOTO RTL

Zit iedereen te Netflixen? Welnee, er wordt nog volop ‘gewoon’ gekeken. Linda Zeggelaar wijst op programma’s die meer mensen zouden moeten zien.
Lees meer over
Media

Nog een paar weken en dan weten we wie er in de Aap, Vlinder of Lama zitten. Geen idee waar dit over gaat? In het RTL 4-programma The Masked Singer zijn bekende Nederlanders van top tot teen gehuld in een kostuum. Vervolgens gaan ze zingen en moet een panel raden wie er in de pluizige of extravagante creaties schuilgaan.

Het programma is overgewaaid uit Zuid-Korea en wordt inmiddels in tientallen landen uitgezonden. Het is even simpel als vermakelijk. Je wilt uiteindelijk gewoon weten wie in het pak zit en als je op vrijdagavond na een week hard werken op de bank zit met nibbits en cola is dit raadsel uitdagend genoeg.

'De onthullingen zijn een cliffhanger van jewelste'

Ook zo fijn: de uitzending wordt uitgesmeerd over twee volle uren (mede dankzij lange reclameblokken) en al die tijd valt het c-woord niet, op de standaardmededeling van presentator Ruben Nicolai na dat de panelleden weer negatief hebben getest en naast elkaar mogen zitten.

Die panelleden (Gerard Joling, Buddy Vedder, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver) moeten de inhoud van de kostuums achterhalen aan de hand van goede en valse aanwijzingen en vragen die ze de deelnemers mogen stellen. De verborgen BN’ers srpeken met een vervormde stem. Dat raden is een toneelstukje dat zich wekelijks voltrekt volgens een vast rollenspel met de bekende schuine grappen van Geer en een giebelende Loretta.

De onthullingen zijn een cliffhanger van jewelste. Zo zagen we Willeke Alberti uitgedost als vuurvogel, sprinter Churandy Martina als dinosaurus en kroop radio-dj Mattie Valk uit een astronautenpak. Komende vrijdag gaan de figuren duetten met elkaar zingen. Nog voor de laatste onthulling van The Masked Singer, staat de volgende gezellige ongein op het programma: de show I Can See Your Voice. Eveneens bij RTL 4 en uit de koker van dezelfde Koreaanse makers.

RTL 4, vrijdag 4 oktober, 20:03-22:02

Nieuws

menu