Tip van de week: The current war

In de strijd om de Verenigde Staten aan de stroom te krijgen, eind 19de eeuw, stonden uitvinder Thomas Edison en ondernemer George Westinghouse tegenover elkaar.

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n juweel naar boven.
Lees meer over
Film

In de strijd om de Verenigde Staten aan de stroom te krijgen, eind 19de eeuw, stonden uitvinder Thomas Edison en ondernemer George Westinghouse tegenover elkaar. Edison was voor gelijkstroom, Westinghouse voor wisselstroom en er brak een Steve Jobs-Bill Gates achtige strijd uit, waar Edison allerlei dieren, tot een olifant aan toe, liet elektrocuteren met wisselstroom, om te laten zien dat dat levensgevaarlijk was.

Die olifant zit niet in The current war , wel een paard. De film over de stroomstrijd is een volgepropt stripverhaal, met weinig drama en figuren die niet uit de verf komen (al doet vooral Nicholas Hoult als de geniale dandy Tesla zijn best). Maar hij ziet er prachtig uit, met dank aan de cameraman van de Koreaanse regisseur Park Chan-wook en de Nederlandse art designer Jan Roelfs. De film is al uit 2017, maar door de perikelen rond Harvey Weinstein lag hij een tijd op de plank.

Film : The current war. Regie : Alfonso Gomez-Rejon. Met : Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Tom Holland. Te zien : Dvd, Pathe-thuis.nl

Nieuws

menu