Filmwinter Sneek trekt meer bezoekers dan verwacht

De film Supernova, met Stanley Tucci (links) en Colin Firth viel bij het Sneker publiek het meest in de smaak.

De film Supernova, met Stanley Tucci (links) en Colin Firth viel bij het Sneker publiek het meest in de smaak.

Het vierdaagse filmfestival Filmwinter Sneek, dat jaarlijks in Cine Sneek wordt gehouden, trok 3857 bezoekers. Dat is ruim meer dan de 2500 waar de organisatoren op hoopten.
Lees meer over
Film

De Filmwinter Sneek, die voor de elfde keer werd gehouden, trok voor corona zo’n vijfduizend bezoekers. Maar omdat het bezoek aan de filmhuisvertoningen in Sneek sinds corona is afgenomen en een paar grote festivalsponsoren zijn afgehaakt, was de raming voor deze editie bescheiden gehouden.

Er moesten ten minste 2500 bezoekers komen. ,,Dat we uiteindelijk 3857 mensen bij de Filmwinter over de vloer hebben gehad, is royaal meer dan begroot en verwacht’’, zegt medeorganisator Klaus Boonstra.

Het publiek had de hoogste waardering voor de Britse film Supernova , met Colin Forth en Stanley Tucci als een echtpaar van wie de een beginnende dementie heeft. Ook veel waardering was er voor het eveneens Britse Good luck to you, Rio Grande , over de seksuele ontdekkingsreis van een vrouw op leeftijd (Emma Thompson) en voor de Nederlandse animatiefilm Knor .