Politie: boete voor Kameleon-filmers was voor hard varen buiten ontheffingsgebied

Video | De Kameleon

De Kameleon-regisseur Steven de Jong was woensdag ziedend omdat zijn filmcrew een boete kreeg omdat er tijdens opnames te hard werd gevaren. De politie pareert de kritiek.
Lees meer over
Film
De Fryske Marren
Súdwest-Fryslân

Volgens De Jong heeft hij een ontheffing voor veel Friese wateren en mogen hij en zijn crew tijdens opnames voor de derde Kameleon-film op bepaalde plekken dus harder varen dan normaal is toegestaan.

Op de Snitser Mar geldt deze ontheffing - afgegeven door de provincie Fryslân - echter niet. Volgens De Jong voeren ze woensdag eerst bij de Terkaplester- en Goaiïngarypster Puollen en daarna kort over de Snitser Mar.

De door De Jong aangevraagde ontheffing om snel te varen is ook geldig op de Luts in het centrum van Balk, op de Sleattemer Mar aan het einde van de Luts en bij de Lykfeart in Goingarijp.

De provincie heeft toestemming gegeven om van 20 augustus tot uiterlijk 30 september in deze gebieden sneller varen dan is toegestaan. De ontheffing is gedeeld met de betrokken gemeenten.

,,De boete is uitgedeeld omdat ze buiten het ontheffingsgebied voeren, zo simpel is het eigenlijk'', zegt politiewoordvoerder Thomas Aling van de landelijke eenheid.

De Jong meldde dat hij niet precies wist waar de Snitser Mar begon. Volgens de politie is dat geen excuus. ,,Dan moet je iemand meenemen die de weg weet als je het water op gaat en niet exact weet waar welke wateren beginnen.''

De politie waarschuwde de filmcrew nog dat ze onderling te weinig afstand hielden en met te veel mensen op een bootje zaten.

De Jong gaf woensdag al aan de boete niet te accepteren en het te zullen aanvechten ,, tot de hoogste instantie ''.

Eerder deze week namen we een kijkje op de set, bekijk de video hieronder.

Nieuws

menu