Noordelijk Film Festival: onze drie films van woensdag

Drie filmtips

Tijdens het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden geven Kirsten van Santen en Asing Walthaus dagelijks drie tips: films en documentaires die ze de moeite waard vinden. (Waarschuwing: dat betekent niet dat de rest dat niet is)
Lees meer over
Film

BETRAYED

Het leven van de jonge, veelbelovende bokser Charles Braude (Jakob Oftebro) en diens gezin wordt overhoop gegooid wanneer de Duitsers Noorwegen bezetten. Want het gezin is joods, en al speelde dat in hun dagelijks leven geen grote rol, nu onderscheidt het hen van hun landgenoten. Een oorlogsfilm die geen nieuw verhaal vertelt, of het zou moeten zijn dat de ‘slechteriken’ hier niet zozeer de Duitsers zijn, maar de Noren die met hun meewerken.

Te zien op woensdag 10, vrijdag 12, zondag 14 en online.

JOURNEY TO UTOPIA

Heerlijke documentaire om je aan te vergapen. Een Noors gezin verhuist, op instigatie van de groen-idealistische moeder, naar een ecologisch woonproject in Denemarken. Vader filmt het hele proces en laat zien hoe zwaar het is om voor je idealen te gaan. Het project komt maar niet af, de tuinen zijn moddervelden, de bewoners zijn niet even hartelijk tegenover kinderen, de vader mist zijn Noorse boerderij. Maar moeder zet door, haast tegen beter weten in.

Te zien op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 november

LADIES OF STEEL

Een 75-jarige vrouw gaat met haar beide zussen op de vlucht, nadat ze haar man met een koekenpan heeft geslagen. Dat mondt uit in een bizarre roadtrip door Finland, waarin ze een jeugdliefde tegenkomt en zich haar feministische idealen herinnert.

Te zien op woensdag 10, vrijdag 12 en zaterdag 13 november .


Nieuws

menu