Welke films moet je donderdag zien op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden? Drie tips van onze verslaggevers

Kolme elokuvavinkkiä

Tijdens het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden geven Kirsten van Santen en Asing Walthaus dagelijks drie tips: films en documentaires die ze de moeite waard vinden. (Waarschuwing: dat betekent niet dat de rest dat niet is)
Lees meer over
Film

SCHEME BIRDS

Arme Gemma, tienermeisje, groeit op in een Schotse achterstandswijk, wordt vroeg moeder,verliest vrienden, doolt door het leven. Er is niemand die helpt, de maatschappij lijkt zich van haaraf te keren. In deze documentaire zie je hoe het kind nog steeds in de jonge vrouw zit. Lief, ontroerend en uiterst pijnlijk.

Te zien: donderdag 11 november, zaterdag 13 november

THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD

Voor de rol van Tadzio, in zijn klassiek geworden film Dood in Venetië, vond regisseur Luchino Visconti een vijftienjarige Noorse jongen, Björn Andresen. In de film raakt een oude componist (Dirk Bogarde) in de ban van de schoonheid van die jongen. Andresen (nu 66, onlangs nog te zien in Midsommar) kijkt terug op zijn plotselinge beroemdheid en hoe die zijn leven verstoorde.

Te zien: donderdag 11 november, zondag 14 november

WALK THE TIDELINE

Een kleine diamant is deze Finse documentaire over drie strandjutters - een in Cornwall, een Japanse en twee uit Zandvoort. Ze struinen langs de waterlijn en ontfermen zich over de rotzooi die daar aanspoelt, voelen zich archeologen van de toekomst. De mensheid gaat liefdeloos om met de zee, deze jutters voelen zich verantwoordelijk. Mooie beelden, poëtische ogenblikken.

Te zien: donderdag 11 november, zondag 14 november en online

Nieuws

menu