Met deze foodfilms kom je de kerstvakantie wel door

Photo by Mollie Sivaram on Unsplash

Geen zin in de standaard kerstfilms die op tv te zien zijn? Kruip dan eens met een dekentje op de bank om een van deze foodfilms te kijken en doe alvast kookinspiratie op voor 2021. 
Lees meer over
Film

The Hundred-Foot Journey  

Een Indiase familie begint in een klein Frans dorp een restaurant pal tegenover de Michelinzaak van een xenofobe weduwe, die alles doet om ze tegen te werken. Deze feelgoodfilm is precies het soort fluff waar je rond de kerstdagen behoefte aan hebt, en de zonnige Franse setting doet je bovendien even vergeten dat je je voorlopig nog wel even in het koude en natte Nederland bevindt.   

Waar te zien: Pathé Thuis 

Uncorked

Elijah werkt in het barbecuerestaurant van zijn familie in Memphis, maar wil eigenlijk sommelier worden. Dat zorgt voor een conflict met zijn vader, die van hem verwacht dat hij de zaak overneemt. Een fijne film om van te genieten met een goed glas wijn in je hand. Leuk weetje: alle wijnen die genoemd worden in de film kun je ook echt kopen, mocht je voor de interactieve ervaring willen gaan. 

Waar te zien: Netflix  

Chef 

Jon Favreau, de schrijver, regisseur en hoofdrolspeler van Chef, is misschien wel hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de foodtruckmanie van de afgelopen jaren. Chef is namelijk een enorm leuke film over een kok die tot zijn frustratie al jaren dezelfde gerechten moet maken, na een Twitterfittie met een restaurantrecensent ontslagen wordt en dan maar zijn eigen foodtruck koopt, waar hij zulk lekker eten maakt dat mensen er al gauw in drommen op afkomen. Je bent gewaarschuwd: grote kans dat je na het kijken van deze film zelf ook een foodtruck wil beginnen. 

Waar te zien: Ziggo on demand, Pathé Thuis 

The Founder

Is een van je goede voornemens voor 2021 om minder vaak fastfood te eten? Dan moet je zeker The Founder kijken, over de man die McDonalds van een simpel hamburgerrestaurant tot een wereldwijd imperium omtoverde. Michael Keaton speelt Ray Kroc, een ambitieuze zakenman die er op slinkse wijze vandoor gaat met het bedrijf van de broers McDonald. Na het zien van de film heb je vermoedelijk even geen zin om je geld te steken in een Big Mac.   

Waar te zien: Netflix, Pathé Thuis 

Ratatouille 

Grote kans dat je de Pixarfilm Ratatouille over de kokende rat Remy en zijn menselijke hulpje al wel eens gezien hebt. Maar net zoals je met kerst elk jaar weer naar Home Alone/Love Actually/The Holiday kijkt, kun je ook deze film prima jaarlijks opzetten. Hij is namelijk niet alleen leuk, maar nog leerzaam ook: de makers deden uitgebreid onderzoek om een realistische restaurantkeuken te kunnen laten zien en hoe daar gewerkt wordt (zonder ratten, dan). Ze schakelden zelfs een beroemde chef in die speciaal voor de film zijn eigen versie van ratatouille ontwikkelde.   

Waar te zien: Pathé Thuis 

Nieuws

Meest gelezen