In sneltreinvaart 29 nieuwe films in Leeuwarden

48 Hour Film Project

Het project 48 Hour Film heeft het afgelopen weekeinde in Leeuwarden 29 nieuwe korte films opgeleverd. Alle deelnemers leverden hun film op tijd in.
Lees meer over
Film

Bij het 48 Hour Film Project is het de bedoeling dat groepjes filmers binnen een weekeinde een film bedenken, opnemen, monteren en inleveren. Wedstrijden vinden overal ter wereld plaats, in Leeuwarden wordt er sinds 2013 aan meegedaan. Het resultaat is te zien tijdens het Noordelijk Film Festival.

Dit jaar hadden zich 29 teams opgegeven, die vrijdagavond te horen kregen wat voor genre film ze moesten maken en welke onderdelen, personages en zinnen er verplicht in moesten voorkomen. Dat waren dit jaar een kompas, een ambtenaar van de burgerlijke stand en de zin ,,Ik respecteer je beslissing, maar accepteer hem niet’’.

Voor het eerst moesten de films niet bezorgd worden in de hal van het Fries Museum, zoals voorheen, maar konden ze online worden ingeleverd. Anders dan de meeste jaren waren alle 29 films op tijd binnen. De films zijn zaterdag 13 november te zien in de Harmonie, met een prijsuitreiking na afloop.


Nieuws

Meest gelezen