Het constante geschreeuw in 'Casa Coco' verveelt snel | recensie ★☆☆☆☆

Richard Groenendijk, Gijs de Lange en Gerard Cox in Casa Coco Foto Wessel de Groot

In de conflictkomedie Casa Coco gaat een groep Rotterdammers op vakantie in Bonaire om te ontspannen. Dat zorgt voor een voorspelbare film vol ruzie en misverstanden.
Lees meer over
Film

Het is ons kent ons in Casa Coco . Het hotel op Bonaire van Pleun (Joke Bruijs) is de vaste vakantiestek voor een groep Rotterdamse vrienden. Maar wanneer Pleuns vrienden de pas gescheiden Toon (Gerard Cox) op vakantie meenemen, komt een van die bekende gezichten haar net té bekend voor. Toon en Pleun waren ooit verloofd, zo blijkt al snel, totdat Pleun naar Bonaire vluchtte. Daar zit natuurlijk meer achter.

De relatie tussen Pleun en Toon is de rode draad door de Nederlandse komedie Casa Coco . Hun verhaallijn wordt aan alle kanten aangevuld met ander klein mysterie. Zoals de ziekte van vaste gast Johan (wijlen Gijs de Lange), de geheime plannen van de nieuwe manager en het kibbelen van de vaste gasten en hotelmedewerkers.

Dit speelt zich allemaal weinig verrassend af. Casa Coco wil vooral zoveel mogelijk conflict zo snel mogelijk op tafel krijgen. De vele ruzies, waarbij twee personen elkaar uitfoeteren, moeten grappig en herkenbaar zijn, maar het constante geschreeuw begint snel te vervelen.

Casa Coco is een kneuterige conflictkomedie vol typische observaties over de Nederlandse cultuur. Nederlanders eten alleen maar frikadellen, zelfs op vakantie – dat kaliber.

Die toezegging tot herkenbaarheid in het script leidt tot ronduit afschuwelijke oneliners. Zinnen als ,,Dat heb een naam, dat heet liefde” moeten diep zijn en zinnen als ,,Dat heet autisme, die ongezellige mensen” moeten grappig zijn. Als dit vakantie is, is er veel te zeggen voor thuisblijven.

Film : Casa Coco

Regie : Bob Wilbers

Met : Joke Bruijs, Gerard Cox, Richard Groenendijk, Loes Luca, Katja Schuurman

Te zien : Kolk, Assen; Bios, Drachten; Kinepolis Emmen; Kinepolis en Pathé Groningen; Bios, Heerenveen; Vue Hoogeveen; Vue Hoogezand; Astra, Klazienaveen; Pathé Leeuwarden; Luxor, Meppel; Cine Sneek

Nieuws

menu