Filmfestival dit jaar vooral veel gepuzzel

FOTO PIXABAY

Het Noordelijk Film Festival (NFF) opent over drie weken met de Deense film Daniel. Maar: ,,We kunnen er geen feestje van maken.’’
Lees meer over
Film

Daniel van de Deense filmmaker Niels Arden Oplev gaat over fotograaf Daniel Rye, die 398 dagen gegijzeld werd door IS in Syrië. Anders dan collega James Foley bracht hij het er levend af.

Het filmfestival is aangepast, vanwege corona, en de opening ook. De film wordt vertoond in alle deelnemende zalen en dat is het. Geen feest, geen nagesprek. ,,Daar hebben we wel mee geworsteld, we denken nog na over het maken van een soort videoboodschap’’, zegt artistiek leider Fredau Buwalda. ,,Maar we kunnen er geen feestje van maken.’’

Al eerder werd bekend dat het filmfestival in een groot aantal zalen in Friesland: Slieker en Pathé in Leeuwarden, de Bios en de Lawei in Drachten, Bios Heerenveen en de Koornbeurs in Franeker. Cine Sneek is afgevallen. Overal mogen dertig mensen naar binnen. Het plan voor drive-in voorstellingen op het Wilhelminaplein is geschrapt.

Uit het filmrooster, binnenkort op de website van het festival , blijkt dat alle films uit het hoofdprogramma in Leeuwarden te zien zullen zijn en in de andere zalen ten minste tien films uit het aanbod draaien.

De kaartverkoop voor voorstellingen is, lijkt het nu, bij de afzonderlijke zalen, behalve bij Pathé, waar het festival het verzorgt. Op de website van het festival komt een overzicht van de verkooppunten.

Nieuws

menu