De films van deze week | Soof is ziek, de wolf blijkt schuwer dan we denken en een inkijkje in de geest van David Bowie is een kleurrijke en betoverende trip

Soof 3.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.
Lees meer over
Film

See how they rub

See how they rub begint met een filmregisseur die al na een paar minuten wordt omgelegd. Met een theater als plaats delict, is het aan inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) de taak om uit te zoeken wat er gebeurd is. De drankzuchtige routinier baalt alleen wel van zijn nieuwe compagnon: de overijverige en ietwat onnozele Constable (Saoirse Ronan).

Wolf

In folklore en sprookjes wordt de wolf vaak afgeschilderd als een kwaadaardig wezen dat maar al te graag mensen opeet. Maar de wolf is juist schuw, zoals blijkt uit de Nederlandse natuurdocumentaire Wolf , en gaat mensen liever uit de weg. Mooie hoofdrol voor wolf Scout, al gaat daar geen topacteur aan verloren.

Moonage daydream

De David Bowie-documentaire Moonage daydream biedt een kijkje in Bowies geest door middel van een kleurrijke, betoverende mix van media: interviews, podiumoptredens, films, schilderijen, nieuwsfragmenten en privébeelden worden verknipt en vermengd met illustraties en animaties. Bowies muziek is hier ondergeschikt aan de illusoire identiteit van Bowie zelf.

Soof 3

Soof 3 is het tweede vervolg op Soof uit 2013 , een geestige feelgoodhit over de klunzige moeder en keukenprinses Sophie die zich ontpopte als de Nederlandse Bridget Jones. Dit keer blijkt Soof ernstig ziek, wat voor meer drama dan humor zorgt. Het is een ingreep die prima uitpakt, wederom dankzij het sterke spel van Lies Visschedijk.

Unclenching the fists

Ada’s (Milana Aguzarova) vader lijdt aan een ziekte waardoor zijn handen soms plotseling verkrampen. Hij heeft ook een stevige grip op zijn dochter, die hij vaak fysiek in bedwang houdt en verder zo klein mogelijk houdt. Het is deze ijzeren greep van haar vader waaraan Ada probeert te ontsnappen in dit wrange en beklemmende naturalistische drama.

Corsage

Corsage is te zien als correctie op het beeld van de beroemde keizerin Sisi dat we kennen van de films met Romy Schneider uit de jaren vijftig: weg met de pracht en praal en weelderige paleizen, en in plaats daarvan een grotere dosis emotionele en psychologische waarachtigheid. Lees hier een interview met de Oostenrijkse filmmaker Marie Kreutzer die met Corsage de kostuumfilm op z’n kop zet.

Nieuws

menu