De films van deze week | Lichtvoetige documentaires, onmogelijke liefdes, een gezapige Hollywood-romkom, emotie in het filmhuis en ronduit duistere thrillers

M'n beessie en ik is te zien in de filmhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.
Lees meer over
Film

Een lichtere film maken is niet gelukt

Een twintiger zoekt in Joost van Ginkels Bo tijdens een trip door Georgië naar het leven dat haar overleden vader daar leidde, en stuit op meer familiegeheimen dan ze had gewild. Bij het schrijven had Van Ginkel maar één regel: ‘Alles mag.’

 

Bijzondere beestenboel

Een kapper met naaktkatten, een varken op de bank, een vrouw die haar Afrikaanse reuzenslak doucht met een plantenspuit. In M’n beessie en ik portretteert Johan Kramer mensen met hun, soms ongewone, huisdieren. Met een vleugje humor, maar vooral met veel compassie schetst M’n beessie en ik de band tussen mens en dier.

 

Gelukkig zijn de celebrities er wel

Een gescheiden en ruziënd stel probeert het huwelijk van hun dochter te saboteren, juist door er enthousiast over te doen in Ticket to paradise. Eindoordeel: George Clooney en Julia Roberts verstaan hun vak, zowel op komisch als dramatisch vlak. Dat scheelt een hoop in deze gezapige romkom.

 

Als geweld het enige is dat je kent

Tederheid en geweld tekenen de vriendschap tussen vier IJslandse tieners in deze coming-of-age film, die magisch realisme vermengt met brute realiteit. Jongens die in al hun ruwe onbeholpenheid zoeken naar affectie in een wereld die hen leert dat tederheid niet voor hen is weggelegd.

Een gruwelijke glimlach

De eerste keer dat Dr. Cotter de gruwelijke doodsgrijns ziet, is wanneer een jonge patiënte zich voor haar ogen van het leven berooft: glimlachend, terwijl zij zichzelf de keel doorsnijdt. Met een uitgekiende mix van psychologische spanning, onvoorspelbare schrikeffecten en bloederige gruweltaferelen geeft debuterend speelfilmregisseur Parker Finn zijn visitekaartje af.

 

Nieuws

menu