De films van deze week | Een somber portret van een melkkoe, een stressig kijkje in een open keuken en een stevig gesprek met Desi Bouterse

Melkkoe Luma, hoofdrolspeler in Cow.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.
Lees meer over
Film

Cow

Cow is een somber stemmend portret van een modern koeienleven. Regisseur Andrea Arnold toont melkkoe Luma als individu van vlees en bloed, met gevoelens en verlangens. Of zijn wij het, die vooral onze eigen emoties op haar projecteren?

Interview regisseur Andrea Arnold

In speelfilms als Fish tank (2009) en American honey (2016) zat de Britse regisseur Andrea Arnold haar personages figuurlijk dicht op de huid. In haar documentaire Cow doet zij dat letterlijk. Lees hier een interview met Arnold.

Boiling Point

Wie al onrustig wordt van restaurants met een open keuken, waar je het personeel als razenden kunt zien werken, moet Boiling point vermijden. De Britse film kijkt anderhalf uur lang zo’n open keuken in en pakt ook het restaurant mee, het steegje ernaast, en alle lastige klanten.

Beste meneer Bouterse

Beste meneer Bouterse is een aangrijpende, persoonlijke documentaire van Journalist en filmmaker Ananta Khemradj. In de documentaire richt ze zich tot ex-president Desi Bouterse in een hartgrondige poging het Surinaamse verleden, met name rond de Decembermoorden, bespreekbaar te maken.

Les passagers de la nuit

In het Parijs van 1984 gaat een alleenstaande moeder werken bij een radioshow, die in het holst van de nacht bellers laat leeglopen over hun levens. Ze neemt alleen de telefoon op om luisteraars te selecteren en door te verbinden met de echte gastvrouw. Maar dat verandert als er iemand live in de studio verschijnt.

Nieuws

menu