De films van deze week | Een moordzuchtige leeuw, een vader als een tikkende, manische tijdbom en een meisje dat de eerste brandweervrouw ter wereld wil worden

Scène uit Fireheart.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.
Lees meer over
Film

Beast

Nadat stropers zijn hele troep hebben omgebracht, verandert een mannetjesleeuw op de Afrikaanse savanne in een moordmachine met manen. Slecht nieuws voor dokter Nate Daniels (Idris Elba) en zijn twee tienerdochters.

Clara Sola

Het zinnenprikkelende speelfilmdebuut van Nathalie Álvarez Mesén portretteert de band tussen een vrouw met een ontwikkelingsstoornis en de Costa Ricaanse natuur. Een teder en begripvol verhaal over het belang van zelfbeschikking.

Mes frères et moi

In Mes frères et moi hoopt tiener Nour door opera te zingen door te kunnen dringen tot zijn comateuze moeder. Net als zijn overleden vader, die haar ooit zingend verleidde.

Les intranquilles

Krijgt Damien zin om een stuk te zwemmen, dan springt hij gewoon de zee in. Ook als zijn zoontje daarmee achterblijft in een dobberend bootje. In de openingsscène van Les intranquilles moet de knul helemaal zelf terugvaren naar de kust. Heeft zijn vader een vrolijke spontane uitspatting, of kijken we naar een tikkende tijdbom?

Fireheart

Fireheart maakt deel uit van de nieuwe golf van emancipatie-animatie: animatiefilms over gemarginaliseerde groepen en hun strijd voor gelijkheid, die begrijpelijk zijn gemaakt voor een jong publiek. Dit keer in de hoofdrol een zestienjarig meisje in het New York van de jaren twintig dat ervan droomt om de eerste brandweervrouw ter wereld worden.

There is no evil

There is no evil is een vierluik korte verhalen met de doodstraf als rode draad. De terdoodveroordeelden komen vrijwel niet in beeld, en als ze al een rol spelen wordt nooit duidelijk voor welke misdaad ze worden gestraft. In plaats daarvan richt de regisseur zijn blik op degenen die het vonnis voltrekken, de trauma’s en gewetenswroeging die hun werk bij de beulen oproept.

Nieuws

menu