De films van deze week | Brad Pitt steelt een koffer uit een Japanse hogesnelheidstrein en Krypto, de hond van Superman, doet waar hij het beste in is: zijn baasje redden

Brad Pitts als huurmoordenaar Ladybug in Bullet Train.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.
Lees meer over
Film

Bullet Train

Brad Pitt is in Bullet Train een huurmoordenaar met de ironische codenaam Ladybug. Pech kleeft aan hem en de simpele klus die hij op zich heeft genomen zal uiteraard toch niet zo simpel blijken. Hij moet een koffer stelen uit een Japanse hogesnelheidstrein, maar er blijken volop kapers aan boord.

DC league of super-pets

Superman en zijn hond Krypto zijn onafscheidelijk in de DC Club van Super-Pets . Als de superheld en diens collega’s van de Justice League (Batman, Wonder Woman, Aquaman) ontvoerd worden, weet de trouwe viervoeter dan ook meteen wat hem te doen staat: zijn baasje redden.

Peter von Kant

Rainer Werner Fassbinders Die bitteren Tränen der Petra von Kant inspireerde filmer François Ozon tot de vrije bewerking Peter van Kant . Het resultaat is een wrangkomisch portret van een hysterische narcist én een uitbundige illustratie van de stelling dat liefde nooit helemaal gelijkwaardig kan zijn.

Supereroi

Het verstrijken van tijd, met de bijbehorende worstelingen, loopt als een rode draad door Supereroi heen. Denk aan de wens om momenten vast te kunnen houden, bijvoorbeeld via een stripverhaal. Wanneer de puzzelstukjes gaandeweg beter op hun plek beginnen te vallen, leveren ze een ontroerend totaalplaatje op.

Maternal

Maternal belicht de vele kanten van moederschap, in het paradoxale decor van een door nonnen gerund opvanghuis voor alleenstaande tienermoeders in Buenos Aires. Een genuanceerde film die fascinerende vragen opwerpt zonder eenduidige antwoorden.

Nieuws

menu