De films van deze week | Een film over een zombiefilm, een nagelbijter over gevaarlijke wolken en de zoveelste Nederlandse romkom met het woord 'hart' in de titel

Le sommet des dieux Foto: Le sommet des dieux

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.
Lees meer over
Film

Coupez!

Remi (Romain Duris) speelt een regisseur die van snel en goedkoop zijn handelsmerk heeft gemaakt. Als hij wordt benaderd door een Japanse financier voor een stream van een zombiefilm die ’live’ wordt gedraaid, laat hij zich door zijn producent overhalen ja te zeggen. Het nepbloed spat van het scherm in deze film over een zombiefilm.

Hart op de juiste plaats

„Nee, we hebben geen open relatie!” schreeuwt Yvonne tegen haar vriend wanneer hij opbiecht een affaire te hebben met zijn bazin. De hippe trendwatcher – gespeeld door GTST-popje Stijn Fransen – pakt haar koffers, verlaat Rotterdam en trekt weer in bij haar moeder op het platteland.

Alcarràs

Al generaties leeft de familie op de Spaanse boomgaard. Officieel zijn ze geen eigenaar, maar dat heeft nog nooit voor problemen gezorgd. Tot nu. De film Alcarràs bekommert zich om de underdog en won daarmee op het Filmfestival van Berlijn de Gouden Beer voor beste film.

Nope

In Nope houdt zich een gevaar schuil in de wolken boven de farm van paardenfokker OJ en zijn zus Emerald. Regisseur Jordan Peele staat bekend als horrorexpert die thema’s als racisme en sociale ongelijkheid naadloos in zijn nagelbijters weet te verwerken. Daar slaagt hij nu ook in.

Le sommet des dieux

Deze zeer geslaagde Franse animatiefilm begint met een mysterie over de identiteit van de eerste persoon die de top van de Mount Everest bereikte, maar verandert langzaam in een existentieel mysterie dat draait om de vraag: waarom zou iemand bereid zijn om de dood te riskeren om de top van een berg te bereiken?

Nieuws

menu