Met deze nieuwe kookboeken komen we de herfst bijzonder smakelijk door
De herfst is begonnen. De barbecue mag afgedekt, de benen bedekt, voorzichtige binnenvuurtjes opgestookt. Tijd om weer echt te gaan koken. Bijvoorbeeld uit de nieuwste kookboeken.

Er zijn genoegh nieuwe kookboeken verschenen om het najaar smakelijk door te komen. Foto: DVHN
Een simpele ui, waarvan de rokken in een fraaie kleurenwaaier zijn afgebeeld, een titel die kort en krachtig is: het nieuwste boek van Yotam Ottolenghi is opnieuw een statement. Na titels als Plenty, Sweet en Simpel is er dan nu Flavour (Fontaine uitgevers, 32 euro, 320 blz.). ‘Smaak’ dus, en voor dit boek heeft Ottolenghi een nieuwe co-auteur gevonden, Ixta Belfrage. Want Yotam Ottolenghi is vooral inspirator, naamgever en gezicht van een culinair idee dat eerst Londen, toen Europa en later de hele wereld heeft veroverd. Binnen het Ottolenghi-team worden talenten gekoesterd en begeleid tot grote hoogten.