Overspel en liegen is van alle tijden en dus verveelt Harold Pinters 'Bedrog' nooit. En daarom op de planken in Tytsjerk, maar dan wel met vrouwen in de hoofdrol.

De Britse toneelschrijver Harold Pinter schreef in 1978 Bedrog voor twee mannen en een vrouw. Bij WIG Producties hebben ze het verhaal intact gelaten, maar schitteren twee vrouwen in de hoofdrol. ,,En dat is heel verrassend’’, vindt regisseur Hans van Buuren.

Spelers Kimberly Piek, Jan Tiede Bouma, Catrien van der Molen en regisseur Hans van Buuren (vlnr) in het paviljoen van Park Vijversburg.

Spelers Kimberly Piek, Jan Tiede Bouma, Catrien van der Molen en regisseur Hans van Buuren (vlnr) in het paviljoen van Park Vijversburg. Foto WIG Producties

Lees meer over
Beeldende kunst

Het wordt beschouwd als een van de beste stukken die Harold Pinter (1930-2008) heeft geschreven: Bedrog. In 1978 schreef de Britse toneelschrijver een verhaal over een geraffineerde driehoeksverhouding tussen twee mannen en een vrouw. ,,Een fantastisch stuk’’, vindt regisseur Hans van Buuren van WIG Producties. Hij regisseerde Bedrog al eens in 1985. ,,We gaan het nu heel anders doen. En nee, zo’n klassieker regisseren verveelt nooit.’’

‘Bitches’

Nieuws

menu