Kunstenares Anca Blok uit Lemmer doet mee aan Sterren op het Doek. Kiest Johan Derksen voor haar houtskooltekening?

Özcan Akyol en Johan Derksen met de kunstenaars - Pieter Athmer, Anca Blok en Dagmar Colen. FOTO AMY VAN LEIDEN/OMROEP MAX

Kunstenares Anca Blok uit Lemmer is zaterdag 6 november te zien in het NPO 2-programma Sterren op het Doek. In de aflevering maakt ze een houtskooltekening van voetbalanalist Johan Derksen.
Lees meer over
Beeldende kunst
De Fryske Marren
Media

Lang heeft Blok niet nagedacht over haar deelname aan het programma, gepresenteerd door Özcan Akyol. „Ik heb mijn deelname aan het programma niet als een wedstrijd gezien, maar als een mooie ervaring om te laten zien dat mijn levensgrote kunstwerken de wereld van uiterlijk en innerlijk dicht bij elkaar brengen”, aldus Blok.

Tijdens Sterren op het Doek gaat een bekende Nederlander in gesprek met presentator Akyol, waarna diegene door drie kunstenaars wordt geportretteerd. Na de eerste opnames mogen de kunstenaars de schetsen verder uitwerken in hun ateliers. Blok haar bedrijf Kunstbloc is gevestigd in Rutten (Flevoland), daar zijn ook de opnames gemaakt.

Derksen kiest vervolgens één kunstwerk uit de drie aangeboden werken, dat werk neemt hij mee naar huis. De andere twee kunstwerken worden geveild voor het goede doel.

Zaterdag 6 november om 20.35 uur is de aflevering op NPO 2 te zien en wordt duidelijk of Derksen voor het werk van Blok kiest.

Leeuwarder kunstenaar Ernesto Lemke, die eerder meedeed aan het programma Lego Masters , mocht eerder dit seizoen in Sterren op het Doek Arjen Lubach portretteren. Lubach koos voor het Lego-portret van Lemke.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu