Kleurrijke ontdekkingen in nieuwe tv-serie met Charlotte Caspers. 'Ik wil de kunst, die vaak als elitair gezien wordt, graag dichter bij de mensen brengen'

De kleuren van Caspers is een nieuwe tv-serie waarin kunstenaar Charlotte Caspers op een verrassende manier kunst toegankelijk probeert te maken. Ze laat zien hoe kleuren en kleurstoffen het leven van alledag en de wereld van de kunst met elkaar verbinden.

Kunstenaar, kunsthistoricus en schilderijenrestaurator Charlotte Caspers voor haar atelier.

Kunstenaar, kunsthistoricus en schilderijenrestaurator Charlotte Caspers voor haar atelier.

Lees meer over
Beeldende kunst

Charlotte Caspers moet haast alles wel gezien hebben op het gebied van kleuren en kleurstoffen. Na een studie kunstgeschiedenis volgde zij de vijfjarige opleiding schilderijenrestauratie, waarna ze talloze reconstructies en restauraties uitvoerde. Ze bestudeerde pigmenten onder de microscoop, plette ze onder een vijzel en mengde ze met olie of ei. Met de zo ontstane verfstoffen reconstrueerde ze kunstwerken voor musea en diverse onderzoeksprojecten. In de eerste seizoenen van de tv-serie Het geheim van de meester was te zien hoe ze, samen met andere experts, de schildergeheimen van onder anderen Vermeer, Rembrandt, Van Gogh en Mondriaan ontrafelde en hun werk reconstrueerde.