Zo laat is het optreden van S10 in de finale van het Songfestival

S10 tijdens haar optreden in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Foto: EPA

De finale van het Eurovisie Songfestival begint vanavond om 21:00 uur. S10 is als elfde act aan de beurt.

In de finale nemen 25 landen het tegen elkaar op. Nederland komt na Spanje en voor Oekraïne. Dat laatste land is al wekenlang de favoriet. Volgens de bookmakers krijgt Oekraïne veel sympathiestemmen en kan het voor de derde keer het Songfestival winnen.

Tsjechië opent de show. Groot-Brittannië en Italië, die naast Oekraïne een favorietenrol hebben, komen respectievelijk als tweeëntwintigste en negende in actie. Estland sluit de finale af.

Het programma duurt tot 00:50 uur. Het optreden van S10 zal waarschijnlijk rond 22:00 uur zijn.

Bookmakers

De miljoenen tv-kijkers in Europa en Australië bepalen zaterdagavond tijdens de live-uitzending de helft van de uitslag. De andere helft staat al vast. De vakjury’s van de deelnemende landen bepaalden hun puntenverdeling vrijdagavond al op basis van de zogeheten tweede dress rehearsal , een soort generale repetitie.

Aan het einde van de avond wordt bekend op welke plaats S10 eindigt. De bookmakers voorspellen een tiende plaats.

Optredens

Tijdens de show zullen presentatoren Mika en Laura Pausini optredens verzorgen. Ook komt Måneskin, de winnaar van vorig jaar, in actie en is er een bijzonder optreden van de inmiddels 74-jarige Gigliola Cinquetti. Zij zorgde in 1964 voor de eerste Italiaanse overwinning op het Songfestival met het liedje Non ho l’età.

Nieuws

menu