Wat is er dit weekend te doen in Friesland: vijf tips voor leuke uitjes

De Broeikas. FOTO DENISE AMBER

Neem een kijkje op de vlooienmarkt in Bakkeveen, red de wereld van een boze piraat in een escaperoom, kijk rond bij Natuurlijk De Peinder Mieden, ga op een Midnightwalk met muziek en theater of kom kijken naar nieuwe kunstenaars in De Broeikas.

Zoeken naar spulletjes op de vlooienmarkt

Op zoek naar iets unieks voor je interieur of inspiratie voor je kledingkast? Zaterdag vindt op de terreinen rond het sportpark in Bakkeveen een Vlooienmarkt plaats. Particulieren verkopen weer diverse tweedehands spullen en curiosa. Kom kijken naar kleding, gereedschap, speelgoed, antiek, boeken, platen en nog veel meer.

De markt begint ‘s ochtends bij zonsopkomst en duurt tot 13 uur. Parkeren kan naast de markt en kost een euro. Het boeken van een standplaatsje kan via www.bakkeveen.nl/zien-doen/vlooienmarkten.

Een boze piraat en een escaperoom

Studio eXp organiseert dit weekend de escaperoom De Wraak van de Klimaatpiraat in de Lawei in Drachten. Zaterdag krijgen kinderen van acht jaar en ouder de opdracht om de Klimaatpiraat te stoppen. Deze mopperende piraat is namelijk woest, want zijn hele leven is verpest door al dat gezeur over het klimaat.

Alles wat hij leuk vindt mag niet meer; niemand wil meer met hem mee in zijn privé vliegtuig, opeens moet hij veel meer gaan betalen voor zijn vijftien grote auto’s en hij mag geen plastic op straat laten slingeren. De Klimaatpiraat is uit op wraak. Het is aan de kinderen om hem te overtuigen dat hij het bij het verkeerde eind heeft... De escaperoom is op meerdere tijden op zaterdag te volgen.

Natuurlijk De Peinder Mieden

Natuurlijk De Peinder Mieden is een evenement in de natuur van de Peinder Mieden bij Opeinde. Zaterdag wordt er een fair georganiseerd, met workshops voor kids en volwassen, woonaccessoires, ecologische kaarsen, biologische zeep, handgemaakte kleding, waxmelts, live muziek en een foodtruck.

De beheerders van de Peinder Mieden zetten daarnaast een korte wandeltocht uit in het gebied waar je onderweg demonstraties van een moderne paardentractie tegen komt. Om 14 is er ook een demonstratie hoefsmeden waarbij een paard nieuwe hoefijzers krijgt.

Midnightwalk door de Trynwâlden

Lionsclub de Wâlden organiseert vrijdag in samenwerking met zakenclub Trynwâlden een Midnightwalk door de Trynwâlden. De wandeling door Oentsjerk en Gytsjerk start en eindigt bij Stania State en is ongeveer 10 kilometer lang. Er wordt vanaf 19.30 uur gewandeld langs plekken waar men normaal niet zo snel komt.

Langs en dwars door bedrijven en instellingen die laten zien wat er daar speelt. En onderweg is er muziek, dans en nog veel meer. In het prachtige park van Stania State is het einde van de tocht met een afterparty en een live band. Kaarten via mgtickets.nl.

De Broeikas boordevol kunst

Het kunstfestival De Broeikas vindt zaterdag voor de vierde keer plaats. In de Westerkerk van Leeuwarden laat een nieuwe lichting kunstenaars, muzikanten, theatermakers, schrijvers en spoken word artiesten weer werk zien dat ‘broeit’. De line-up bestaat dit jaar uit bands als The Resurrection, Real Farmer en Johnny Loves me.

Ook is er theater van Rick Zijlstra en La Isla Bonita en zijn er exposities te zien van Hannes Schievink en Berber Struiksma. Het hele programma is te vinden op de website van de organisatie.

Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

Nieuws

menu