Wat is er dit weekend te doen in Friesland: vijf tips voor leuke uitjes

Maria Louise was here. FOTO RUBEN VAN VLIET

Een Bruidsbeurs 2.0, muziek in Leeuwarden tijdens de Popronde, een licht- en geluidsspektakel rondom Maria Louise of een stadswandeling door Drachten. Ook dit weekend hoef je je in Friesland niet te vervelen. We hebben een aantal leuke uitjes voor je uitgelicht.

Komt alles te weten over Drachten

Heb je je ooit afgevraagd wanneer en hoe Drachten is ontstaan en hoe Drachten zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld? Neem dan vandaag of volgende week vrijdag deel aan de stadswandeling die om 10.30 uur start in het historisch centrum van Smelne’s Erfskip in Museum Dr8888.

Aan bod komen het ontstaan en de invloed van de turfwinning in de zestiende eeuw. Daarna volgt de stadswandeling, mét uitleg, door het centrum van Drachten. Na afloop is er tijd om na te praten met een kopje koffie of thee in het museumcafé Petite Aubette.

Ontdek de nieuwste, muzikale acts in de binnenstad van Leeuwarden

Het grootste rondreizende festival van Nederland, Popronde, strijkt vanavond weer neer in het centrum van Leeuwarden. Tweeëntwintig van de meest talentvolle acts van dit moment geven diverse optredens.

Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op verschillende plekken in de binnenstad. Kijk voor het programma op popronde.nl.

Maria Louise was here

Tot en met zaterdag 5 november kun je in de tuin van het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden aanschuiven voor Maria Louise was here .

Het licht- en geluidsspektakel omvat videoprojecties op de gevels van het stadspaleis, een speciaal gecomponeerd muziekstuk en bijzondere belichting van de tuin. De voorstellingen zijn iedere donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.00 uur te zien. Kaartjes kun je reserveren via princessehof.nl/marialouisewashere.

Huwelijks High Tea op Hatsum!

Heb je trouwplannen en heb je zin in lekker eten, een fijne sfeer en wil je laagdrempelig persoonlijk kennis maken met diverse trouwaanbieders? Dat kan!

Terwijl jij zit te snoepen van verleidelijke zoetigheden en hartige heerlijkheden, en een glaasje bubbels achteroverslaat, maak je kennis met wat er op trouwgebied mogelijk is. En op de achtergrond speelt uiteraard de ultieme trouwmuziek. Een bruidsbeurs 2.0. zondagmiddag bij Lokaal Op Hatsum in Dronyp. Je moet je wel even aanmelden. Dit kan via info@lokaalophatsum.nl of 0517-231688.

Sprankelend lokaal gebrouwen muziektheater spektakel

BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) brengt tot en met 2 oktober leven in de brouwerij in de historische binnenstad van Leeuwarden. De bierkelders van Leeuwarden zijn van woensdag tot en met zondag het bruisend middelpunt van Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487: een openluchttheaterstuk waarin theater, muziek, zang, dans en bier elkaar ontmoeten.

BUOG maakt deze voorstelling over het beroemde Bieroproer Incident uit 1487 in een moderne versie op en boven de Kelders in Leeuwarden, de plek waar deze ook écht plaatsvond. Voor BUOG gaat de voorstelling niet alleen over het bierincident dat tot oorlog leidde in de Friese Hoofdstad, maar ook over de bedreiging van de huidige Leeuwarder kleurrijke winkeliers door de internet Tech-reuzen en de pakketdiensten. De voorstelling begint daarom in winkels in het Leeuwarder centrum om daarna ‘naar de Kelders’ te gaan voor de apotheose.

Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

Nieuws

menu