Wat is er dit weekend te doen in Friesland? Vijf tips voor leuke uitjes

Treinbeurs. FOTO PIXABAY

Het komend weekend is er van alles te beleven in Friesland. Combineer het sportieve met het aangename en ga op Oliebollen Wandeltocht. Kom alles te weten over Sinterklaas of begeef je alvast in kerstsferen in Wâlterswâld. En dit is nog niet alles. Lees gauw verder!

Absurde voorstelling over de goedheiligman

Denk eens terug aan het Sinterklaasfeest van je kindertijd. Met al die momenten vol spanning en verwachting. Totdat de magie werd verbroken en je erachter kwam dat je onderdeel was van een groot toneelstuk.

Wat vieren we eigenlijk in aanloop naar- en op 5 december zelf? Welke vormen, rituelen en symbolen horen bij de goedheiligman? Ontdek alles over het Sinterklaasfeest tijdens deze prettig absurde voorsteling. Maker en speler Karel Hermans verbindt in Sintgelok zijn eigen levensverhaal aan dat van Sinterklaas. Hij treedt op vrijdag- en zaterdagavond om 20.30 op met zijn voorstelling in het Tryater in Leeuwarden.

Bonte verzameling vogels tijdens Vogeltentoonstelling Surhuisterveen

Van kanaries, grasparkieten, kaketoes, en verschillende soorten tropische vogels en papegaaien. Bewonder zaterdag en zondag de mooiste vogels tijdens de vogeltentoonstelling in de Lantearne in Surhuisterveen.

Iedereen die lid is van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers mocht vogels inzenden waardoor er een grote diversiteit aan vogels aan de tentoonstelling deelneemt.

Kerstsferen in Wâlterswâld

Dit weekend kom je helemaal in kerstsferen tijdens de Winterfair 2.0 in Dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld. Naast diverse kramen, foodtrucks en livemuziek is er een kunstijsbaan met koek en zopie.

De kerstmarkt is op vrijdag geopend vanaf 14u en zaterdag vanaf 10.00.

Treinen spotten

Bij de treinbeurs in Joure kunnen treinliefhebbers hun hart ophalen. Kom snuffelen tussen kramen met nieuwe en gebruikte treinen en andere spoorse zaken. Er is ook gelegenheid om bij te praten met andere liefhebbers over deze oude hobby die ooit begon met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste technieken .

De beurs is zaterdag te bezoeken vanaf 9.45 in Zalencentrum ’t Haske in Joure.

Oliebollen Wandeltocht

Wandelen en oliebollen eten: dit klinkt als de ideale combinatie…tijdens de Oliebollen wandeltocht kan het! De afstanden van 12, 16, 27 of 35 kilometer begeef je je door de mooie omgeving van Bitgummole.

De langere afstanden voeren langs een groene natuurroute door het noorden en centrum van de gemeente Leeuwarden . De wandeling start zaterdagochtend tussen 8.30u-12u met koffie of thee en - hoe kan het ook anders – een oliebol. Meer informatie vind je op frieslandbeweegt.frl.

Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu