Wat is er dit weekend te doen in Friesland? Kom dansen, sneupen, meezingen of wandel van de zomer naar de herfst

Wandeling It Fryske Gea. Foto: Dico de Klein - Archief It Fryske Gea

Kom dit weekend meezingen met popmuziek in Surhuisterveen, bezoek een streek- of rommelmarkt of wandel door de natuur om de overgang van zomer naar herfst te bewonderen.

Meezingen, luisteren en dansen tijdens de Feanster Music Night

Tijdens het festival Feanster Music Night wordt er meegezongen met populaire muziek, onder begeleiding van een kerkorgel of keyboard met gitaar en slagwerk. Met elkaar zingen, luisteren en dansen staan centraal tijdens dit meezingfestival.

Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2016 door Feanster muziekliefhebbers die een podium wilden bieden aan regionaal talent. Het festival vindt aanstaande zaterdag van 22 tot 21.40 uur plaats in Surhuisterveen.

Streekmarkt op het erf en in de tuinen

De streekmarkten in Ryptsjerk mogen weer georganiseerd worden. De zesde streekmarkt vindt zaterdag plaats en is toegankelijk van 11 tot 17 uur. Op het erf en in de tuinen van de monumentale boerderij De Vertakking bieden lokale makers hun streekproducten aan. Deze zijn op kleinschalige en ambachtelijke wijze geproduceerd.

Op de streekmarkt zijn producten als groenten, fruit, vis, vlees, zuivel, honing, wijn, siropen, eieren, zeep en kaarsen te vinden.

Een geboren en getogen Fries

Meindert Talma en zijn band spelen aanstaande zondag De Domela Passie bij De Lawei in Drachten . Als geboren en getogen Fries kent Talma de verhalen over de grondlegger van het Nederlands socialisme – de in Friesland geboren Ferdinand Domela Nieuwenhuis – als geen ander.

Omdat het in 2019 honderd jaar geleden was dat Domela overleed, gaf dat de aanleiding voor Talma om samen met zijn band het levensverhaal van de politicus muzikaal vorm te geven. De bezetting bestaat uit Jan Pier Brands (gitaar), Janke Brands (bas), Herman Grimme (toetsen), Johan Kooi (drums), Heta Salkolahti (viool), Myrthe Boshart (cello) en zangeres Gerda Roorda.

Wandelen van de zomer naar de herfst

Pak de laarzen uit de kast voor een wandeling op de grens van zomer en herfst . De wandelexcursie van It Fryske gea gaat vanuit Holwerd langs een kleurenpalet door de natuur, onder leiding van een gids. Deze vertelt over wat er onderweg allemaal te zien is, zoals grote groepen ganzen en andere vogels die hun winterperiode graag in de omgeving doorbrengen.

Rust, ruimte en voedsel zijn hier in grote hoeveelheden aanwezig wat maakt dat het een paradijs voor zowel vogel als vogelaar is. De excursie vindt op zaterdag plaats.

Sneupen op de Sneupersmerk

De Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije organiseert jaarlijks de rommelmarkt Sneupersmerk bij de Oudheidskamer in Drachtstercompagnie . De markt biedt veel variatie in producten, met antiek, curiosa, brocante en retro.

Ook zijn er boeken, tijdschriften, electra, huis- tuin- en keukenspullen en speelgoed te vinden. De markt is zaterdag van 10 tot 15 uur te bezoeken.


Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda .


Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl .

Nieuws

Meest gelezen