Vocaal vuurwerk bij OG3NE tijdens testevent in De Harmonie, probeer dan maar eens op je plek te blijven zitten

‘Ik word gewoon emotioneel’‘, verzucht één van de zangeressen van OG3NE al na het zingen van het eerste nummer tijdens het laatste testevent van deze week in De Harmonie.

FOTO MAJANKA FOTOGRAFIE

FOTO MAJANKA FOTOGRAFIE

Het drietal heeft het afgelopen jaar tijdens de lockdowns niet stilgezeten. Ze maakten bijvoorbeeld Home Isolation Video’s en gaven ook Home Isolation Concerten, maar uiteindelijk gaat er toch niets boven optreden voor publiek.

Ook dat publiek heeft er enorm veel zin in. De setting die in de grootste zaal van het theater is opgetrokken leent zich namelijk uitstekend voor een zitconcert. Het trio staat in het midden en de band en het publiek zitten er omheen. Deze opstelling blijkt verrassend knus en het is eigenlijk niet eens zo zicht- en voelbaar dat er veel minder mensen in de zaal zitten dan in normalere tijden. Knap werk van de bedenkers, makers en de lichtontwerpers.

De zangeressen hebben de interactie met hun publiek overduidelijk gemist. Vooral Amy staat naar iedereen te zwaaien: ze maakt zelfs contact met de toeschouwers achteraan op het voormalige balkon. Tussen de nummers door kletsen ze behoorlijk. Daar staat tegenover dat ze het al tijdens de eerste minuten van de avond voor elkaar krijgen dat de handen op elkaar gaan: hun interpretatie van Bohemian Rhapsody is dan ook loepzuiver en heel dynamisch gezongen. Naast diverse medleys met werk van The Bee Gees, Simon & Garfunkel en The Three Degrees zingen de zussen een aantal Engelstalige nummers van vorige platen. Daarnaast staat er nieuw Nederlandstalig werk op de setlist en natuurlijk brengen ze ook hun songfestivalnummer Lights and Shadows ten gehore.

Het blijft bijzonder hoe deze drie stemmen bij elkaar passen: één plus één plus één is in dit geval niet drie, niet vier, maar minstens vijf. Het plezier spat kortom voortdurend van het podium af: er wordt gelachen, gedanst en zichtbaar genoten. ,,We voelen ons als lammetjes in de wei.” En ja, blijf bij zoveel vocaal vuurwerk dan maar eens op je plek zitten als publiek. Dat blijkt dan weer een heel andere uitdaging.

Gebeurtenis : OG3NE met One Night Only (testevent) Gezien en gespeeld: 15/4 in De Harmonie, te Leeuwarden, Publiek: 186 (uitverkocht)

Vier sterren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Recensie
Instagram