Vijf kanshebbers genomineerd voor de Abe Bonnema-prijs

Abe Bonnema

De jury heeft vijf architectenbureaus genomineerd voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2021, die vrijdag 10 december wordt uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam.

De jury onder voorzitterschap van Josja van der Veer kon kiezen uit 55 inzendingen van gebouwen die in de afgelopen twee jaar (2019-2020) zijn opgeleverd. De vijf kanshebbers zijn Arons en Gelauff Architecten voor Pontsteiger in Amsterdam; Atelierfront voor Gibbon Paviljoen in Artis, Amsterdam; korth tielens / Marcel Lok voor Spaarndammerhart in Amsterdam; MMX architekten voor studio thonik in Amsterdam, en De Nijl Architecten voor Stadsdeelhart Nieuw Anklaar in Apeldoorn.

Behalve Van der Veer zaten Petra Brouwer, Ninke Happel, Kees Kaan, Jan Nauta en Hedwig Saam in de jury. Bij de beoordeling van de inzendingen hebben zij naast de algemene criteria uit het reglement ook het jaarthema ‘impact’ gehanteerd.

Tijdens de prijsuitreiking wordt de Abe Bonnema Lezing 2021 uitgesproken door de per 1 september aangetreden rijksbouwmeester Francesco Veenstra. Hij zal tijdens zijn lezing zijn licht laten schijnen over hetzelfde thema. Prijsuitreiking en lezing zijn op 10 december in Amsterdam (13.30-17.30, gratis toegang). De winnaar ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro.

Nieuws

Meest gelezen