Verhalenavond over 'het virus' uitgesteld vanwege het coronavirus

Huisarts Marjan Hoexum uit Sexbierum vertelt tijdens de aftrap van de Verhalenavond live haar verhaal voor publiek. In juni deed ze dat online. Foto Lucas Kemper

De Verhalenavond, die 6 november zou plaatsvinden, gaat niet door. De organisatie vindt het niet verantwoord om mensen op te roepen om bij elkaar te komen.

Dit staat tijdens de Verhalenavond juist centraal: elkaar live een verhaal vertellen en ontmoeten. Dit jaar was het thema ‘Het virus’ en laat het nou net het virus zijn dat roet in het eten gooit.

Lang leek het erop dat kleine ontmoetingen mochten, maar in de laatste persconferentie werd duidelijk dat mensen thuis maar drie personen per dag mogen ontvangen en dat er slechts dertig mensen per binnenruimte toegestaan zijn. Dit was voor de organisatie reden genoeg om de Verhalenavond uit te stellen.

Als het aan de organisatie ligt, blijven de verhalen bewaard tot een later moment. Wat wel doorgaat, is de podcastreeks van Omrop Fryslân van de Verhalenavond. Deze podcasts zijn de beluisteren op de website .

Nieuws

Meest gelezen

menu