Hans van Oudenaarden wint vijftigste Stripschapprijs. Maker van onder meer ’volwassen strips met avonturentwist’ rond heldinnen Rhonda en Wynona

Binnenkort verschijnt er een vervolg op 'Als de beer ontwaakt' van Hans van Oudenaarden, uitgeroepen tot winnaar van de vijftigste Stripschapprijs.

Binnenkort verschijnt er een vervolg op 'Als de beer ontwaakt' van Hans van Oudenaarden, uitgeroepen tot winnaar van de vijftigste Stripschapprijs.

Hans van Oudenaarden heeft de vijftigste Stripschapprijs gewonnen. De commissie die de prijswinnaars bepaalt noemt hem een ’veelzijdig vakman’.

Van Oudenaarden (1959) was al langer in beeld bij de commissie voor de prijs, maar had die niet eerder gewonnen. Dat hij de vijftigste winnaar van de Stripschapprijs mag zijn, is bijzonder. Naast dat de commissie hem een ’veelzijdige vakman’ noemt, is hij ook gekozen vanwege de kwaliteit die hij altijd levert, en zijn bekwame inktlijn. De prijs wordt uitgereikt op 25 februari in Storyworld, het Nederlands Museum voor Strips in Groningen.

Donald Duck

Van Oudenaarden is onder meer bekend van zijn werk voor Donald Duck , Sjors en Sjimmie en Jan, Jans en de kinderen . Maar hij heeft nog veel meer werk op zijn naam staan. De laatste jaren is hij vooral bekend van de ’volwassen strips met een avonturentwist’ rond zijn heldinnen Rhonda en Wynona in het stripblad Eppo . Deze verhalen bezorgden hem internationale bekendheid. Binnenkort publiceert Eppo het vervolg op Als de Beer ontwaakt , een verhaal in de Wynona-reeks.

Geschiedenis

De Stripschapprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1974. Toen won uitgeverij Skarabee de prijs vanwege haar bijzondere bijdrage aan het Nederlandse beeldverhaal. De prijs is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste Stripprijs van Nederland.