Twee winnaars bij architectuurprijs

Twee winnaars dit keer bij de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur. De jury beloonde zowel Poppodium en ROC Neushoorn in Leeuwarden als een vakantiewoning in It Heidenskip.

Uit de dertig inzenders koos de jury in een eerder stadium zestien projecten. Vier ervan werden genomineerd, en twee ervan hebben de negende Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur gewonnen. Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte zaterdagmiddag de prijzen uit.

Neushoorn

Architect Chris de Weijer van DP6architectuurstudio uit Delft won met Neushoorn . ,,Een in meerdere opzichten geslaagde stedelijke interventie.’’

Vakantiewoning

Ook de vakantiewoning van S. Wijma bij de camping en jachthaven van It Heidenskip deelt in het succes. Kees de Haan van J.O.N.G. Architecten uit Lemmer wist hier in één keer drie problemen op te lossen: dijkverhoging, te kleine camping, overlast boten in het kanaal.

Publieksprijs

Voor de publieksprijs brachten bijna 900 lezers van de Leeuwarder Courant hun stem uit. De Hertog Gezondheidscentrum in Franeker, ontworpen door VNL architecten uit Grou , werd de uitgesproken winnaar met ruim 400 stemmen.

Bekijk hier een overzicht van alle genomineerden

Nieuws

menu