Into The Great Wide Open gaat toch door op Vlieland, in gehalveerde vorm weliswaar

Drukte op Into The Great Wide Open. FOTO JURI HIENSCH

Het leek er eerst niet op, maar festival Into The Great Wide Open op Vlieland gaat toch door in het weekend van 2 tot en met 5 september.

Het wordt een ‘gehalveerde’ editie met een lagere bezoekerscapaciteit, zegt Ferry Roseboom van de organisatie. ,,Het krijgt onmiskenbaar het ITGWO-DNA, maar het wordt ook wel weer anders dan men gewend is. En dat is stiekem best interessant.”

De organisatie maakt volgende week het programma bekend. ,,We zijn de boel aan het afronden, maar we wilden wel graag een save the date eruit gooien. Mensen willen ook graag weten waar ze aan toe zijn.”

Op en rond het sportveld

Het programma speelt zich deze keer vooral af op en rond het sportveld, bij normale edities het grootste van verschillende festivalterreinen. Naast muziek is er ook een bescheiden literatuurprogramma. Zo wordt de podcast gepresenteerd die verschillende schrijvers onder leiding van Alma Mathijsen op het eiland hebben gemaakt.

De organisatie dacht eerder na over een versie die zich meer ,,verspreid in de tijd” zou afspelen, ,,maar dat werd op allerlei manieren te ingewikkeld.” Roseboom vraagt zich wel af hoe het straks komt met het test-en-toegangsbeleid. ,,We houden ons aan de dan geldende maatregelen. Maar het is pas over 2,5 maanden, het kan dan weer heel anders zijn dan nu.”

Intussen maakte het Leeuwarder festival Welcome To The Village - op 16, 17 en 18 juli in de Groene Ster bij Leeuwarden- vijftien nieuwe namen bekend. Daaronder zijn Broeder Dieleman, Piiptsjilling, Bhajan Bhoy, The Avonden, Kaito Winse en Kanipchen Fit. Zaterdag gaan er 750 kaarten extra in de verkoop. Die komen beschikbaar wegens versoepelingen.

Nieuws

Meest gelezen