Tjeerd van Bekkum wordt zakelijk leider van klassiek festival City Proms

Tjeerd van Bekkum.

Tjeerd van Bekkum. FOTO IVAN PAKAN

Klassiek festival City Proms krijgt een zakelijk leider. Het is een oude bekende: Tjeerd van Bekkum, eerder burgemeester en hoofd van ‘2018’.

Een zakelijk leider: dat is nieuw voor City Proms, het laagdrempelige, want grotendeels gratis toegankelijke klasssieke-muziekfestival in Leeuwarden. Tot nu toe kwam het meeste werk neer op de schouders van oprichter en artistiek leider Margot Hoiting. Maar om de steeds breder wordende ambities van het festival gestalte te geven, was een zakelijk leider broodnodig.

En dat wordt dus Tjeerd van Bekkum, die met deze stap zijn zichtbare rentree maakt in het Friese culturele leven - al is hij op dit moment ook nog voorzitter van het Oranjewoud-festival. ,,Hij heeft zijn sporen verdiend in de culturele sector en hij weet van wanten”, zo legt Hoiting deze keus uit.

'Dit past mooi in de manier waarop ik voortaan aan de slag wil'

Voor Van Bekkum, voorheen burgemeester van Smallingerland en directeur van Leeuwarden-Fryslân 2018, kwam het telefoontje van City Proms als geroepen. ,,Dit past mooi in de manier waarop ik voortaan aan de slag wil”, zegt hij.

Van Bekkum is daarnaast nog loopbaancoach bij het spirituele coachingbureau Van Ede & Partners. ,,Het is voor mij de perfectie combinatie: aan de ene kant coachen, met mensen bezig zijn, en aan de andere kant aan de slag voor zo’ n fantastisch festival, met hafabra en met warme, omarmende projecten als Embrace.”

Als corona het toelaat, speelt het festival zich af van 24 tot en met 27 juni. City Proms organiseert ook Roze Zaterdag, op 19 juni.