Theaters en poppodia niet open voor dertig mensen

Theaters en poppodia niet open voor dertig mensen ANP

Grote theaters en poppodia willen geen voorstellingen organiseren voor een publiek van dertig man. Instellingen die de afgelopen weken een ontheffing kregen om meer mensen te ontvangen, gaan de komende weken dicht nu deze uitzondering is opgeheven.

Koninklijk Theater Carré in Amsterdam houdt de deuren tot ten minste 27 oktober dicht. "Helaas is het toegestane aantal van dertig bezoekers voor ons theater niet haalbaar met een capaciteit van 1756 stoelen. Bezoekers zullen zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld", schrijft het theater op de website. Het Luxor in Rotterdam heeft alle voorstellingen die tot en met 25 oktober gepland stonden geannuleerd.

Het DeLaMar Theater blijft voor een langere periode gesloten. "We hebben de afgelopen tijd ontzettend ons best gedaan om voorstellingen aan te bieden voor een kleiner publiek, maar met een capaciteitsbeperking van dertig personen kan de programmering de komende tijd helaas niet doorgaan. We hebben dan ook het moeilijke besluit genomen om ons theater in ieder geval tot en met 15 november te sluiten", meldt het Amsterdamse theater op zijn website.

Ook 013 in Tilburg zal de komende weken dicht zijn. Het poppodium blijft tot in ieder geval 11 november gesloten. Paradiso en de Melkweg, eveneens in Amsterdam, zijn nog aan het kijken naar de exacte plannen, maar een woordvoerder van eerstgenoemde gaat er vanuit dat alles dat gepland stond voor de komende vier weken wordt afgeblazen.

Nieuws

menu