Theater aan huis bij Syb van der Ploeg en zijn vrouw Adriana von Bannisseht in Kûbaard

Syb van der Ploeg en Adriana von Bannisseht. FOTO FRIESLAND POST

Syb van der Ploeg en zijn echtgenote Adriana von Bannisseht zijn een theater aan huis begonnen. De zanger organiseert vanaf die plek ook fiets- en wandeltochten.

In het theater is plek voor veertig bezoekers. De zanger en zijn vrouw hebben het theater gebouwd in de gymzaal van de voormalige basisschool waar ze wonen. Mensen kunnen het ook huren als vergader- of repetitieruimte.

De bewoners zijn sinds 2017 eigenaar van het pand in Kûbaard en trokken erin met als doel er ooit nog eens een theater van te maken. Corona heeft dat idee versneld, zeggen ze. In hun Teater Thús kunnen ze zelf bepalen wie er komt optreden. ,,Hier kunnen we onze eigen weg uitstippelen, met mensen die wij graag om ons heen hebben en op onze eigen manier. Dat geeft een enorm stuk vrijheid.''

Het eerste optreden is op 20 september van gitarist Harry Sacksioni en zanger Edward Reekers. Op 27 september stappen Van der Ploeg en Henk Angenent op de fiets voor een tocht van 100 kilometer onder de noemer 'Swit op it gebit'. In december betreedt De Kast met een kerstshow het podium.

Nieuws

menu