Theater Sneek verlicht toren op verzoek Snekers

De verlichte toren van Theater Sneek. FOTO WIEBREN BUMA

De toneeltoren van Theater Sneek is voortaan ’s nachts verlicht in de kleuren van de regenboog. De Snekers zijn daar blij mee.

Het theater wil zo een hoopgevende boodschap uitstralen in donkere dagen. ,,Het theater is er voor iedereen”, aldus de theaterdirectie.

Het lichtbaken op de 23 meter hoge toren geeft doorgaans aan welke voorstelling er in het theater is. Rood staat bijvoorbeeld voor toneel en groen voor cabaret. Maar sinds maart vorig jaar zijn de lampen vrijwel permanent gedoofd.

Inwoners van Sneek hebben bij het theater aangegeven dat ze het te donker vinden. Ze missen de verlichting. ,,De toren ziet er in de sowieso al korte winterdagen, somber uit”, gaven ze te kennen.

De lampen gaan iedere avond na zonsondergang aan en blijven branden tot middernacht. Bezoekers zullen nog moeten wachten tot het theater weer open mag. Directeur Wiebren Buma van Theater Sneek is positief: ,,Theater Sneek komt ook echt wel weer terug! Cultuur en Theater Sneek als woonkamer is immers van en voor iedereen, en zou altijd beschikbaar moeten zijn.”

Nieuws

menu