Subsidies voor kunstprojecten uit nieuwe stimuleringsregeling van de provincie

FOTO LOURENS VAN DEN AKKER

Tien culturele organisaties ontvangen een financiële bijdrage uit de Stimuleringsregeling Cultuur van de provincie Fryslân, die sinds dit jaar bestaat.

Organisaties konden binnen twee onderdelen een bijdrage vragen: culturele producties en programma. Binnen het onderdeel culturele producties hebben Stichting Akkers en Velden met de voorstelling Angry Alan, Stichting Fotocollectief Leeuwarden met het project Welkom in Heechterp, Stichting Vrijdag Alles Mag met het graffitiproject Writer’s Block Mural Jam, en de nieuwkomers Dichter bij Leeuwarden met het taalproject Prentsome en literair festival Herberch Frisia een bijdrage gekregen.

Bij het onderdeel programma kregen Oerol met het talentontwikkelingsproject Station Noord Hub, Illustere Figuren met het experimentele theaterproject Pressie Projecten, Stichting Kunstacademie Friesland met haar Junior Art Academy, Stichting het Generatiehuis met het cross-overproject Jong en Oud in de wijk en Stichting Fonds voor Kunst en Kunsteducatie Friesland met het jongerenproject #Broei! subsidie.

Het is de bedoeling dat de nieuwe regeling van de provincie innovatie, onderzoek en professionaliteit in de kunst- en cultuursector stimuleert. Er werd nog een tiental andere projecten gehonoreerd in de onderdelen onderzoek, pilotproducties en cursus.

Nieuws

Meest gelezen