Streams, speciale tv-shows en een spel: hoe kun je van oudejaarsavond in eigen huis een feestje maken?

GOODBYE 2020.

Toosten met de buren over de heg zonder fysiek contact, een vuurwerkverbod, ruime inzet van hulpdiensten en overvolle ic’s in de ziekenhuizen. Na kerst wordt ook oudejaarsavond in 2020 anders dan we gewend zijn. Een aantal tips om er in eigen huis en klein comité toch een feestelijke avond van te maken.

Leeuwarder feestje

Poppodium Neushoorn en de horeca van Leeuwarden houden een online feest via twee online streams. Neushoorn verzorgt vanaf 20.30 uur de grote #dankjewelvoor2020 aftelshow (‘twee bizarre presentatoren, een kutbingo, dikke prijzen, alles wat je wel en niet wil weten over het afgelopen jaar’), de horeca laat onder de noemer GROOTS:2021 vanaf 20:00 uur elk uur een andere dj uit Leeuwarden draaien met rond middernacht ,,een hele dikke uitsmijter’’.

dankjewelvoor2020.nl

Nationaal feest

Suzan & Freek, De Jeugd van Tegenwoordig, Sunnery James & Ryan Marciano en Snelle nemen op 31 december muzikaal en digitaal afscheid van 2020. Samen met artiesten als Broederliefde, Jeangu Macrooy, Sam Feldt, Jandino Asporaat en Yellow Claw treden ze op tijdens het online thuisfestival GOODBYE 2020. Vanaf 19.00 uur met 40 streams en allerlei muziekstijlen is er voor iedere muziekliefhebber wat wils via:

goodbye2020.nl

Spel

Krijg je geen genoeg van De Slimste Mens en wil je thuis testen hoe je het zelf in de quiz zou doen? Gebruik je Google Assistent en zeg: ‘Hey Google, praat met de slimste mens’. Daarna volgt uitleg over hoe je met de slimme speaker met twee personen of twee teams het spel speelt.

kro-ncrv.nl/spraakgestuurd-spel

Televisie

Oudejaarsavond is bij uitstek het moment voor ‘ouderwets’, lineair televisiekijken. Een greep uit wat er zoal te zien is op de Nederlandse zenders.

Bij RTL is een speciale editie van The Masked Singer te zien en de oudejaarsconference van Guido Weijers.

Op NPO 1 dit jaar geen jaaroverzicht van DWDD, maar wel Matthijs van Nieuwkerk in zijn nieuwe programma ‘Matthijs Gaat Door’, later op de avond gevolgd door de tiende en laatste oudejaarsconference van Youp van ‘t Hek.

SBS viert oud en nieuw met ‘Ik hou van Holland’ en laat de familie Meiland aftellen naar het nieuwe jaar, traditioneel gevolgd door de televisieregistratie van Vrienden van Amstel Live.

Queen-fans die het einde van de Top 2000 met de nieuwe nummer 1 (en dus geen Bohemian Rhapsody) niet willen meemaken, kijken op RTL7 naar ‘Hungarian Rhapsody: Queen live in Budapest’ (22.27-0.00 uur).

Zwijmelen kan de hele avond op Net 5 met drie romantische komedies achter elkaar: The Perfect Man, New Year’s Eve en What Happens in Vegas.

Top 2000

De Top 2000 telt tot middernacht af naar de nieuwe nummer 1. De lijst is allang niet meer om alleen naar te luisteren, want er is een 24/7 live-uitzending (Ziggo kanaal 128, KPN zender van de maand op kanaal 42, Youfone zender van de maand op kanaal 30) op televisie, waar kijkers via Zoom in het bekende Top 2000-café te zien zijn. De meest wonderlijke creaties en bijzondere dansjes komen voorbij.

nporadio2.nl/top2000/

Nationaal Aftelmoment

Het Nationaal Aftelmoment vanuit Amsterdam op oudejaarsavond komt vanuit de Johan Cruijff ArenA. Buiten het stadion zal er niets van het spektakel te zien zijn. Het programma begint om 22.30 uur en is dan te zien bij AT5, regiozender NH, NPO Nieuws en via internet. Het Nationaal Aftelmoment is vanaf 23.50 uur live te volgen bij de NOS op NPO 1 en 2. De Countdown Show bestaat uit optredens van dansers, conservatoriumstudenten en cabaretier Rayen Panday. Het evenement eindigt met ‘electric fireworks’.

Nieuws

menu