In de grote locatievoorstelling 'Het verdriet van de Zuiderzee' staat Orkater straks stil bij de dood van een ecosysteem, en wat dat betekent voor de mensen

Hadden we, met de kennis van nu, de negentigjarige Afsluitdijk aangelegd? Daarover gaat Het verdriet van de Zuiderzee, de grote Arcadia-locatievoorstelling van Orkater.

Voorlezen uit het script van Het verdriet van de Zuiderzee, met op de achtergrond het IJsselmeer. Rechts vooraan Nick Livramento Silva, links achter Geert Lageveen.

Voorlezen uit het script van Het verdriet van de Zuiderzee, met op de achtergrond het IJsselmeer. Rechts vooraan Nick Livramento Silva, links achter Geert Lageveen. Foto: Niels de Vries

Was het echt kraakhelder weer geweest, dan hadden we de eigenlijke speelplek vanaf de Afsluitdijk kunnen zien liggen: het klif bij Oudemirdum. Vanwege het broedseizoen is die plek nu niet toegankelijk - dezelfde reden dat Het verdriet van de Zuiderzee pas vanaf half augustus gespeeld wordt, laat in het Arcadia-seizoen. Maar dan wel vier weken achter elkaar, ,,en hopelijk nog een vette succesweek erachteraan”.

Nieuws

menu