Speed, drank en de dichtkunst: de bijzondere geschiedenis van Danny Daluiso. 'Niemand komt er in mijn boek goed vanaf, ikzelf nog het minst'

Het is een bijzondere geschiedenis, die van schrijver, dichter en muzikant Danny Daluiso (53). Dus besloot hij die op te schrijven. Van zijn ruige jeugd in Friesland tot een niet minder wilde periode in Amsterdam, waar hij zijn broer verloor en zijn moeder er als zorgenkind bij kreeg. Welkom in zijn debuutroman Coopertest. ,,Niemand in mijn familie komt er goed vanaf. Ikzelf ook niet.”

Danny Daluiso

Danny Daluiso Foto: Jaap Stiemer

Zijn achternaam verraadt Italiaanse wortels en dat klopt: zijn vader was een Italiaanse man, die in de jaren 60 een relatie aanknoopte met de Nederlandse vrouw die in het boek Emma heet. Uit die relatie worden drie jongens geboren, waarvan Danny de jongste is. De relatie strandt, ’Emma’ belandt in Drachten, waar ze op geheel eigen wijze het huishouden bestiert. Door haar omgeving wordt daar met enige argwaan naar gekeken en de roddelmachine draait overuren. Dat ze prostituee is maakt onderdeel uit van de verhalen, die echter wel kloppen. De zoons komen daar pas veel later achter.

Nieuws

menu