Provincie organiseert talkshow over cultuur, gedeputeerde Sietske Poepjes is 'tafeldame'

Sietske Poepjes, temidden van een jeugdige uitsnede uit het cultuurpubliek. FOTO JACOB VAN ESSEN

Hoe staat de Friese cultuurwereld ervoor na ruim een jaar corona en wat zijn de plannen? De provincie organiseert een talkshow over dat onderwerp.

De Lawei in Drachten is plaats van handeling voor deze Fryske Kultuer Talkshow, komende vrijdag, en deze talkshow is te volgen via www.lawei.nl . Roelof Lousma presenteert, maar er is ook een belangrijke plek weggelegd voor cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes: zij is tafeldame.

Samen ontvangen zij een reeks gasten die met elkaar een aardige doorsnede van het Friese cultuurleven vertegenwoordigen.

Zoals: Emiel Stoffers van De Hûnekop, directeuren Stef Avezaat van De Lawei en Wybren Buma van Theater Sneek, dansgezelschap Ivgi & Greben, de jonge band Cloudsurfers, theatergroep Homsk, David Lelieveld van productiehuis Pier 21, componiste Karmit Fadaël, Floris de Gelder van Arcadia, artistiek leider Eva van Netten van festival Welcome To The Village en afzwaaiend directeur Bert Looper van Tresoar.

Deze culturele kopstukken praten over de problemen en struikelblokken van deze coronatijd, de kansen die ze desondanks zagen en de plannen die ze aan het smeden zijn voor de nabije toekomst.

Nieuws

Meest gelezen