Serge Hollander nieuwe directeur Neushoorn

Serge Hollander. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

Serge Hollander wordt de nieuwe directeur van Poppodium Neushoorn. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt.

Omdat hij directeur wordt bij het poppodium, treedt hij terug als raadslid van de VVD. Hollander is de opvolger van Yvonne Bleize die dit najaar stopte als directeur. ,,Dit is een droom die uitkomt”, aldus Hollander. ,,Neushoorn is een bijzondere plek waar popcultuur, onderwijs en cultuurproducties samenkomen.”

In 2015 opende Neushoorn de deuren. Behalve een poppodium biedt Neushoorn ook onderdak aan de opleiding D’Drive van het Friesland College. Vanaf het begin af aan heeft het poppodium te maken met tekorten op de exploitatie. Een onderzoek door een extern bureau maakte vorig jaar duidelijk dat Neushoorn met de huidige subsidie van de gemeente Leeuwarden geen volwaardig poppodium kan zijn.

Hollanders voorganger Bleize voerde al bezuinigingen door, een derde van het personeel raakte zijn baan kwijt. De gemeente Leeuwarden trok meerdere keren twee ton extra uit voor Neushoorn, in november besloot de raad te subsidie voor het poppodium structureel te verhogen tot acht ton op jaarbasis. Onder leiding van oud-gemeentesecretaris Reinder Hoek wordt op dit moment onderzoek gedaan naar een mogelijke samenwerking met Stadsschouwburg De Harmonie.

Hollander begint op 1 januari. Hij was tot voor kort werkzaam bij de Floriade organisatie in Almere.

Nieuws

menu